X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lärorik dialog om digital hälsa på Vitalis

26 maj 2023

Vitalis är en av de största hälsoteknikmässorna i Norden, där experter, innovatörer och beslutsfattare inom hälso- och sjukvårdssektorn samlas för utbyte av idéer och kunskap. För Lif och Fass var det självklart att finnas på plats när årets upplaga arrangerades i slutet av maj.

Fass lanserade den nya appen Fass vård som väckte stort intresse på mässgolvet och höll en välbesökt workshop för att samla uppslag och insikter om hur deras tjänster kan stärkas och bli mer tillgängliga för alla som behöver pålitlig information om läkemedel.

– Fass uppdrag är att tillgängliggöra kvalitetssäkrad läkemedelsinformation till hälso- och sjukvårdspersonal, apotek, patienter och allmänhet. Vi utvecklar tjänster som kan bidra till en ännu bättre och smidigare läkemedelsanvändning. Vitalis är ett bra tillfälle att få både inspiration och ta till oss kunskap från deltagare om hur vi kan utveckla våra tjänster ytterligare, säger Anna Wessling, chef på Fass.

Debatt om hälsodata

Lif medverkade med en paneldebatt tillsammans med E-hälsoläkarföreningen där engagerade aktörer diskuterade hur data kan förbättra vårdkvaliteten och möjliggöra bättre beslutsfattande inom hälso- och sjukvården.

– Det som sticker ut från dialogen på Vitalis är ansvarstagande och partnerskap för nyttiggörande av hälsodata i Sverige, i Norden och inom EU. Näringslivet behövs och vill bidra aktivt till kraftsamling och gemensam handling, säger Lifs chef för internationella relationer Jenni Nordborg.

Lif och Fass kommer ta med sig inspelen från dialogen med Vitalisbesökarna i sitt fortsatta arbete med digitalisering och hälsa.