X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Två kvinnor diskuterar

Lifs traineeprogram

Det behövs fler personer som har en bred insikt i hela det komplexa läkemedelsområdet. Därför driver Lif ett traineeprogram för att ge nyutexaminerade en unik tillgång till den forskande läkemedelsbranschens samlade kunskap. Programmet ger dig förutsättningar att efteråt söka dig vidare till anställningar inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården.

Ansök till traineeprogrammet

Ansökan för 2024 är stängd. Ansökningsperioden till Lifs traineeprogram 2025 öppnar tidigt nästa år. Mer information kommer längre fram.

Vi söker dig …

... som har ett brett samhällsintresse och är nyfiken på läkemedelsområdet och som erhållit din masterexamen det senaste året. Det kan vara en naturvetenskaplig utbildning inom medicin, biomedicin, farmaci eller så är du civilingenjör, statsvetare, jurist eller nationalekonom. Framförallt söker vi dig som tar egna initiativ och driver det egna arbetet framåt. Du är analytisk, serviceinriktad, social, uthållig, nyfiken och beredd på att göra det lilla extra.

Vi tänker att du ser traineeperioden som en unik chans att kick-starta din framtid inom läkemedelsbranschen, styrningen av svensk hälso- och sjukvård eller inom de statliga myndigheterna inom området.

Hos Lif blir ett väl utfört arbete uppmärksammat och vi hjälper våra anställda att utvecklas för att nå sina mål. Som arbetsgivare är vi lyhörda för dina önskemål och det finns flexibilitet om det är ett område som intresserar dig extra.

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Fakta om programmet

  • Traineeprogrammet omfattar 18 månaders visstidsanställning på heltid.
  • Programmet är inte direkt kopplat till en framtida anställning på Lif utan syftar till att ge dig en unik förutsättning att finna din framtida anställning inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården, eller inom Lif.
  • Om du inte är bosatt i Stockholm med omnejd försöker vi hjälpa dig att finna en tillfällig bostad men vi kan inte garantera en sådan.
  • Sista ansökan för hösten 2023 är 31 mars 2024.
  • Lif erbjuder fast månadslön.
  • Frågor: Karolina Antonov, analyschef på Lif: karolina.antonov@lif.se, 0705-98 23 86.
  • Ansökan: ansokan@lif.se 

Det här ingår i traineeprogrammet

Din tid på Lif kommer att bestå av två parallella spår. Det ena är uppdelat i tre sexmånadersperioder med fokus på läkemedelsregelverket, läkemedelsmarknaden samt forskning och life science. Här assisterar du våra sakkunniga experter i arbetet med Lifs interna företagsgrupperingar. Tillsammans arbetar ni med de komplexa sakfrågor som grupperna fokuserar på. På så sätt får du en bred insyn i området och en möjlighet att träffa de främsta experterna på alla våra medlemsföretag – en erfarenhet som är svår att förvärva på annat sätt.

Den andra delen av programmet består av att du utifrån utbildning, tidigare erfarenheter och intresse tilldelas en särskild uppgift som sträcker sig över traineeprogrammets 18 månader. Det kan röra sig om ett avgränsat projekt, en omfattande analysuppgift, att stötta kansliansvarig med fördjupade arbetsuppgifter inom ett specifikt sakområde och/eller att leda arbetsgrupper inom ett specifikt sakområde.

Vi ser till att du får möjlighet att delta på både externa seminarier och möten samt alla möten som Lif anordnar såväl för medlemmar som för externa aktörer. Du får möjlighet att följa interna utbildningar och det kan uppstå möjligheter att besöka vår europeiska branschorganisation EFPIA i Bryssel. Vår ambition är att du under kortare perioder ska få möjlighet att spendera tid hos våra medlemsföretag och de mest centrala aktörerna inom läkemedelsområdet.

Under hela din tid hos oss kommer vår analys- och policychef att vara din fasta handledare som ger dig kontinuerlig feedback och stöd. I det dagliga arbetet med våra interna företagsgrupperingar handleds du av respektive kansliansvarig expert. Du kommer också att samarbeta med övriga på kansliet som utifrån sin unika kompetens handleder dig i övriga arbetsuppgifter.

Kort om Lif

Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgång till nya behandlingar genom att stärka den svenska life science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare.

Just nu fokuserar vi på att :

  • Sverige ska vara ett europeiskt föregångsland för jämlik tillgång till modern läkemedelsbehandling
  • Sverige ska ha en ledande position i att använda hälsodata för evidens som ger patienter tillgång till läkemedel
  • Läkemedelsbranschen ska vara en erkänd partner för ett hållbart och evidensbaserat hälso- och sjukvårdssystem

”Det stora förtroendet från dag ett var väldigt utvecklande”

Alexander Sommensjö fick möjlighet att omsätta sina kunskaper i hållbarhet i praktiken samtidigt som han skaffade sig kompetens inom läkemedelsbranschens områden. Tiden som trainee på Lif har inneburit stort ansvar för egna projekt och många kontakter med sektorns aktörer.

"Att få ett brett perspektiv på läkemedelsekosystemet lockade mest"

Efter 18 månader på Lif flyttar Amy Havenäng till Göteborg för att arbeta med digitalisering inom hälso- och sjukvården på Cerner. Under traineetiden har hon både fördjupat sig i flera specialområden och fått inblick i hela branschen.

”Om du vill jobba med påverkan inom komplexa frågor är det en bra start”

Karolina Rondahl började Lifs traineprogram i augusti 2020. Hon har juristexamen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och en master i medicin med inriktning intellectual capital management från Sahlgrenska School of Innovation and entreprenurship. Här sammanfattar Karolina tiden som trainee på Lif.

”Jag fick både överblicka olika områden och djupdyka i sådant som intresserade mig”

Marcus Unell började Lifs traineeprogram 2020. Innan han kom till Lif arbetade han med juridik på Trafikverket. Nu sammanfattar han traineetiden på Lif.

”En unik chans att lära sig läkemedelsbranschen”

Så här sammanfattar Sofia-Maria Annell sina upplevelser under traineeprogrammet.

”Lifs traineeprogram överträffar förväntningarna”

Så här sammanfattar Caroline Nabavieh sina upplevelser under traineeprogrammet.

Foto på kontaktpersonen

Tf vd

Prissättning & subventionsfrågor
Tillgängliggörande av läkemedel i Sverige

Statistik & Hälsodata

Kontaktperson TLV och Regionernas samverkansmodell för läkemedel

Uppdaterad: 5 januari