Våra trycksaker

Att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) av läkemedelsföretag, medicintekniska- och laboratorietekniska företag
Denna broschyr har framtagits för att ge information till organisationer och intresseföreningar i svensk hälso- och sjukvård som planerar att söka ekonomiskt stöd (sponsormedel) från företag i läkemedelsbranschen, medicinteknikbranschen eller laboratorietekniska branschen. Sedan den 1 jan 2014 gäller nya s.k. "Samverkansregler för den offentligt finansierade hälso- och sjukvården, läkemedelsindustrin, medicintekniska industrin och laboratorietekniska industrin" som överenskommits mellan SKL, Lif, Swedish Medtech och Swedish Labtech. I avsnitt 7 b finns reglerna om sponsring av sammankomster och i denna broschyr ges vägledning kring denna artikel.
Produktionsår: 2014

Fass digitala tjänster för veterinärer
I denna folder får du information om digitala tjänster för veterinärer.
Produktionsår: 2017

Information till dig som funderar på att delta i en klinisk läkemedelsprövning
Den här broschyren vänder sig till dig som är patient, anhörig eller vän, och som är intresserad av att få veta mer om kliniska läkemedelsprövningar i Sverige. Här får du reda på vilka som är ansvariga för kliniska läkemedelsprövningar, vad en klinisk läkemedelsprövning innebär, vem som kan delta och vilka möjligheter och risker som finns för den som genomgår behandling i en klinisk läkemedelsprövning.

Värdet av vacciner
Vacciner är en av de mest kostnadseffektiva åtgärder som kan vidtas för folkhälsan. Vacciner är också en viktig del i arbetet mot den växande antibiotikaresistensen. En ny Lif-rapport sammanfattar vaccinets historia, och hur olika sjukdomar har minskat efter att de blivit en del av det svenska vaccinprogrammet.
Produktionsår: 2016

Öppen rapportering av värdeöverföringar till hälso- och sjukvården
Information om nya transparensregler för läkemedelsföretag. Broschyren ger en kort bakgrund och en sammanfattning av hur den europeiska branschföreningen EFPIA's nya uppförandekod om offentliggörande av värdeöverföringar (t.ex. konsultarvoden eller sponsring) och som implementerades i Sverige under 2015. Broschyren är tänkt att kunna användas t.ex. i dialog mellan läkemedelsföretag och deras konsulter. Utgåvan är på svenska.
Produktionsår: 2014, broschyren uppdaterad 20180226