X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

AstraZeneca i Södertälje levererar produkter till miljontals patienter

AstraZenecas tillverkningsanläggning i Södertälje har en enorm produktionskapacitet – hela 13 miljarder tabletter tillverkas årligen. Läkemedlen distribueras till över 100 marknader världen över och utgör en tredjedel av den totala försäljningen.

Varuförsörjningskedjan är väloljad men komplex. Det ingår alltid minst två tre länder och det handlar om att leverera produkter till miljontals patienter globalt. Kajsa Hagspiel, regional supply director Europe and Canada, och hennes team är en bro mellan anläggningen i Södertälje och AstraZenecas lokala företag i länderna som tar emot läkemedlen. De analyserar behoven och säkerställer att produktionen kan möta dem.

I arbetet ingår att hantera potentiella risker. Ibland uppstår ett oförutsett behov och AstraZeneca har bland annat byggt upp buffertar i försörjningskedjan för att snabbt kunna agera när de får en signal: från säkerhetslager till extra kapacitet eller möjlighet att snabba på leveranser.

– Ifall det uppstår risk för problem, till exempel att vi ser att det kan bli en varuförsörjningsbrist, samlar vi snabbt ihop rätt människor för att se hur vi kan göra för att accelerera leveransen av en produkt, säger Kajsa Hagspiel.

Uppdaterad: 29 november 2023