X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Månadens försäljningsstatistik

Lif presenterar månatligen en sammanställning av övergripande försäljningsstatistik på nationell nivå. Ta del av siffrorna för sålda läkemedel på apotek och sjukhus och jämför med statistik från tidigare år.

Ladda ned bild: Läkemedelsföretagens försäljning per månad (png)

Läkemedelsförsäljningen på apotek i Sverige under perioden maj 2023 – april 2024 uppgick till ca 61,7 miljarder kronor i apotekens inköpspris (AIP). Det är en ökning med 10,4 % i jämförelse med samma period förra året. 

Försäljningen som redovisas är bruttoförsäljningen. Den korrigerade kostnadsutvecklingen för läkemedel kan du läsa mer om här.

Ladda ned bild: Läkemedelsförsäljningen (rullande 12 månader – MAT) 2024

Ladda ned bild: Läkemedelsföretagens försäljning 2024 (AIP) (png)

MAT (Moving Annual Total): Det totala värdet av en variabel, i detta fall den totala försäljningen av humanläkemedel, under de senaste 12 månaderna. Detta är en rullande årlig summa, så att den ändras i slutet av varje månad genom att data från den nya månaden läggs till summan och data från den första månaden av perioden tas bort.

MQT (Moving Quarterly Total): Det totala värdet av en variabel, i detta fall den totala försäljningen av humanläkemedel, under de senaste 3 månaderna. Detta är en rullande kvartalsvis summa, så den ändras i slutet av varje månad genom att data från den nya månaden läggs till summan och data från den första månaden av perioden tas bort.

Uppdaterad: 6 februari