X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

"Att få ett brett perspektiv på läkemedelsekosystemet lockade mest"

9 januari 2023
Amy Havenäng

Efter 18 månader på Lif flyttar Amy Havenäng till Göteborg för att arbeta med digitalisering inom hälso- och sjukvården på Cerner. Under traineetiden har hon både fördjupat sig i flera specialområden och fått inblick i hela branschen.

Vad var det som lockade med Lifs traineeprogram?

När jag närmade mig examen från apotekarprogrammet visste jag inte riktigt vad jag ville arbeta inom, mer än att jag ville jobba inom branschen på något sätt. Jag är en person som gillar att testa lite av varje och fastnade därför för beskrivningen av Lifs traineeprogram. Möjligheten att se flera olika delar av branschen och träffa personer som arbetar inom företag, myndigheter, regioner eller liknande har gett mig en stor insikt i vilka olika karriärvägar som finns i branschen. Att få ett brett perspektiv på hur hela läkemedelsekosystemet hänger ihop var det som lockade mest.

Vad uppskattade du mest med traineetiden?

Att ha fått jobba med så många härliga människor med gedigen kunskap och erfarenhet som har lärt mig massvis och även trott på en i att ta ansvar. Jag har till exempel fått möjlighet att arbeta med stora projekt och uppdrag inom mina specialområden antibiotikaresistens och statistik. Det har också varit roligt att få vara med i sammanhang man inte annars hade varit i som junior i branschen.

Vad ska du göra nu?

Jag kommer att gå vidare till Cerner där jag ska arbeta med det nya journalsystemet Millenium. Det ska bli oerhört spännande att ta mig an ett nytt område och arbeta med digitalisering inom hälso- och sjukvården.