X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

”Det stora förtroendet från dag ett var väldigt utvecklande”

9 januari 2023
Alexander Sommensjö

Alexander Sommensjö fick möjlighet att omsätta sina kunskaper i hållbarhet i praktiken samtidigt som han skaffade sig kompetens inom läkemedelsbranschens områden. Tiden som trainee på Lif har inneburit stort ansvar för egna projekt och många kontakter med sektorns aktörer.

Vad var det som lockade med Lifs traineeprogram?

Det var en unik chans att börja en karriär inom läkemedelsbranschen. Möjligheten att knyta ihop det med mitt stora samhällsintresse var pricken över i:et. Jag har alltid varit intresserad av branschen och framför allt dess tunga fokus på forskning och utveckling. Med min utbildningsbakgrund inom företagsekonomi trodde jag att en karriär i läkemedelsbranschen låg väldigt långt fram i tiden, men kände att rollbeskrivningen passade så bra in på mig att jag var tvungen att söka. Med facit i hand är jag väldigt glad att jag gjorde det.

Vad uppskattade du mest med traineetiden?

Traineeprogrammet har gett mig möjligheten att driva flera stora projekt inom Lif, främst deras hållbarhetsstrategi och -manifest samt färdplanen för en fossilfri läkemedelsbransch. Att få den möjligheten och förtroendet från dag ett har varit väldigt utvecklande. Och Lifs stora nätverk har gjort det möjligt för oss traineer att få träffa många olika aktörer. Det har även varit bra att vi fått möjlighet att utmana oss själva, till exempel gjorde jag en stor presentation på Lifs hållbarhetskonferens och har programlett poddinspelningar.

Vad ska du göra nu?

Jag kommer att sluta på traineeprogrammet lite tidigare och börja på Ernst & Young (EY) där jag ska arbeta med hållbarhet. Jag ser fram emot att använda min kunskap från Lif i rollen som konsult för att hjälpa företag att bidra till en hållbar utveckling.