X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Podd: Life Science och hållbar utveckling avsnitt 4

2 december 2022
Mikael Pennanen, Alexander Sommensjö och Joseffa Moritz

Lif bjuder in aktörer inom Life Science för att diskutera sektorns arbete med hållbar utveckling. I det senaste avsnittet ger Mikael Pennanen (Novo Nordisk) och Joseffa Moritz (BMS) varsitt konkret exempel på hur deras företag bidrar till Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål. Vi diskuterar också den färdplan för en fossilfri läkemedelsbransch som Lif nyligen lanserade.

 

Avsnitten i serien Life Science och hållbar utveckling finns även på Podbean och de vanliga poddplattformarna.

Medverkande

Bengt Mattson, hållbarhetsexpert på Lif

Joseffa Moritz, Head of Corporate Affairs på BMS

Mikael Pennanen, Head of Regional Market Access på Novo Nordisk

Moderator: Alexander Sommensjö, trainee på Lif

Novo Nordisk: Cities Changing Diabetes

Novo Nordisk är en av initiativtagarna Cities Changing Diabetes, en global satsning som ska dämpa den dramatiska ökningen av typ 2-diabetes, bland annat genom prevention. Målet är att inte mer än en av tio ska ha sjukdomen 2045. I Sverige deltar Malmö.

Läs mer om Cities Changing Diabetes

BMS: Hälsoekonomiskolan

BMS arbetar med att öka kunskapen om hälsoekonomi för att på så sätt främja satsningar på sjukvård som ger så mycket valuta som möjligt för varje investerad krona. Därigenom får Sverige en långsiktigt hållbar sjukvård och bästa och mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

Läs mer om BMS arbete med hälsoekonomi