X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Svensk konkurrenskraft och sjukvårdens utveckling i fokus under Almedalsveckan

9 juni 2023
Peter Leander i Almedalen

Almedalsveckan är en unik mötesplats där samtal och debatt kan leda till positiv samhällsutveckling. Vi hoppas att våra seminarier och samtal leder till konkreta åtgärder som stärker svensk konkurrenskraft samt utvecklar hälso- och sjukvården i syfte att ge patienter bästa möjliga vård.

Lif bjuder in till flera seminarier under årets Almedalsvecka. Den 28 juni visar vi hur forskningsgenombrott öppnat upp för en utveckling som helt ändrar förutsättningarna för medicinsk behandling och vad vi kan vänta oss det kommande decenniet, och diskuterar med en kunnig panel hur vi kan säkerställa tillgång till nya behandlingar. Samma dag lyfter vi även hur patientdelaktigheten inom hälso- och sjukvården kan stärkas – från idé till färdig behandling.

Den 29 juni bjuder vi in till ett näringspolitiskt seminarium om vilka konkreta åtgärder som krävs på olika politiska nivåer för att stärka den svenska Life Science-sektorn och därmed Sveriges konkurrenskraft. 

Dessutom anordnar vi i en rad seminarier tillsammans med Leading Healthcare, Swedish Medtech och Medtech4Health, där vi för dialog om dagens och framtidens hälso- och sjukvård. Där diskuterar vi med patientorganisationer och aktörer inom forskning, hälso- och sjukvård och Life Science. Lifs experter kan också ses i högaktuella debatter och diskussioner under hela veckan inom allt som rör läkemedelsbranschens områden.

Läs mer om Lifs seminarier i Almedalen