X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Ny poddserie: Läkemedelsbristen – finns det någon lösning?

5 oktober 2023

Varför saknas plötsligt vissa mediciner på apotekshyllan? Lif djupdyker i orsakerna till läkemedelsbrist och vad som görs för att åtgärda problematiken i samtal med centrala spelare inom svensk läkemedelsförsörjning.

Om avsnitt ett

I seriens första avsnitt medverkar Lifs vd Johan Färnstrand och Björn Eriksson, generaldirektör på Läkemedelsverket – myndigheten med huvudansvaret för att hantera restanmälningar och säkerställa en stabil tillgång till läkemedel i Sverige.

Komplexa leveranskedjor, en orolig omvärld och oväntat hög efterfrågan är bara några av anledningarna till att en medicin plötsligt inte finns tillgänglig. Invecklade utmaningar med många inblandade kräver en bred palett av insatser. I avsnitt ett får vi den forskande läkemedelsbranschens och myndigheternas perspektiv på arbetet med att säkra upp att läkemedel når sjukvården och behövande patienter. 

Vi publicerar ett nytt avsnitt varje torsdag i oktober inför släppet av Lifs handlingsplan för läkemedelstillgänglighet.

Lyssna på de vanliga poddplattformarna.

Foto på kontaktpersonen
Bengt Mattson Sakkunnig policy

Expert på läkemedelstillverkning och distribution

Expert vacciner och antibiotikaresistens

Expert miljö och hållbarhet

Deltagare i Nationella läkemedelsstrategin

Kontaktperson Folkhälsomyndigheten

Hållbar utveckling
Nationella läkemedelsstrategin 3.4