X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif söker sakkunnig inom Market Access för policyarbete

5 december 2022

Vill du vara med och göra Sverige till ett ledande land i Europa vad gäller en jämlik tillgång till moderna läkemedel? Vi söker en sakkunnig inom området pris, subvention, introduktion och finansiering av läkemedel (Market Access) för policyarbete.

Känner du ett stort engagemang för svenska patienters möjlighet till behandling med moderna terapier? Vill du arbeta för en snabbare, mer jämlik tillgång över hela Sverige? Då har vi ett jobb för dig.

Rollen som Sakkunnig Policy innebär att identifiera utmaningar och driva förslag för att skapa systematiska förbättringar, robusta nationella processer, nya betalningsmodeller och starka relationer med viktiga samhällsaktörer. Arbetet sker i samverkan med Lifs medlemmar och berörda aktörer.

Som Sakkunnig Policy inom området Market Access ingår i Policygruppen som ansvarar för omvärldsbevakning, policyutveckling, myndighetskontakter och påverkansarbete inom flera olika områden: Market Access, Life Science, Digitalisering, Hälso- och sjukvårdssystemets utveckling med mer.

Arbetet kommer att innebära resor i Sverige varje vecka.

Din roll som Sakkunnig Policy

  • Sakkunnig och talesperson inom området Market Access.
  • Tillsammans med kollegor organisera och leda Expertnätverk, Forum Market Access och arbetsgrupper.
  • Ansvara för delar av arbetet med Lifs regionala grupper.
  • Omvärldsbevaka, delta i policyarbete och utveckla förslag inom området Market access och TLV:s verksamhet men även med SKR, NT-rådet m.fl.
  • Ansvara för Lifs remissvar till TLV inom Market access och delta i arbetet med statliga utredningar och remissvar inom området.
  • Följa och till viss del delta i EFPIA:s arbete inom Market Access och HTA.
  • Hålla föredrag och delta i paneler inom området Market Access.
  • Företräda och agera ambassadör för den forskande läkemedelsbranschen.
  • Vara en del av arbetet med att utveckla Lif som organisation och som en attraktiv arbetsplats.

Din bakgrund

Vi söker dig med för arbetet relevant högskoleexamen samt med bred kunskap inom området pris, subvention, introduktion och finansiering av läkemedel (Market Access) och dess regelverk och processer. Du har erfarenhet av arbete från myndighet eller region kombinerat med erfarenhet av att ha jobbat i läkemedelsindustrin. Det är även meriterande om du har jobbat på konsultbolag.

Du har kunskaper om ett läkemedels livscykel, berörda aktörer och deras uppdrag, exempelvis TLV, SKR, NT-rådet samt om svensk hälso- och sjukvård, Life Science-sektorn, läkemedelsbranschens villkor och läkemedelsföretagens verksamhet. Vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk inom berörda organisationer och aktörer.

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av regionalt arbete med tillgängliggörande av läkemedel efter beslut om subvention och/eller rekommendation och arbete med patientföreträdare/patientorganisationer.

Det är även bra om att du har kunskap om utbytessystemet och apotekens verksamhet.

Dina personliga egenskaper

I arbetet tar du initiativ och är lösningsfokuserad vad gäller att ta fram förslag och driva arbetet framåt. Du har förmåga att prioritera och göra avvägningar i dina arbetsuppgifter. Din analytiska förmåga är god och som person är du kvalitetsmedveten och arbetar noggrant mot en hög kvalitetsstandard.

Du är kommunikativ, talar och skriver klart och välformulerat på såväl svenska som engelska. Dina skriftliga kunskaper är mycket goda, vilket kan ta sig uttryck i form av att kunna skriva fram förslag, inspel samt remissvar och underlag till kommunikationsarbete. Att prata inför andra är något du trivs med och andra upplever dig som trygg och naturlig. Du har förmåga att framställa fakta och synpunkter på ett tydligt och övertygande sätt i syfte att påverka och att åstadkomma förändring.

Du är relationsskapande, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vi jobbar gärna i team och med en öppen och prestigelös inställning bidrar du till ett förtroendefullt och produktivt arbetsklimat.

Övrigt

Lifs kontor ligger på Sveavägen i Stockholm. Att träffas är viktigt för att utveckla verksamheten och tillsammans skapa en bra företagskultur samtidigt som det finns en flexibilitet i var arbetet bedrivs. Lif jobbar utifrån tre värdeord som genomsyrar hela verksamheten: respekt, engagemang och förtroende.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan och ditt personliga brev.

Notera att vi inte kan ta emot ansökningshandlingar via mail på grund av GDPR, så ansök via den här länken


Denna rekrytering görs i samarbete med PharmaRelations. För mera information kontakta Claire Wharton, claire.wharton@pharmarelations.se.