X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

God Jul från Lif – de forskande läkemedelsföretagen

22 december 2022
Illustration julkulor

Vi som jobbar på Lif – de forskande läkemedelsföretagen och på alla våra medlemsföretag vill rikta ett varmt tack till alla aktörer inom hälso- och sjukvårdssektorn och Life Science för ett mycket gott samarbete under det gångna året – och vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi lämnar nu ett år bakom oss där samhällsdiskussionen dominerats av det allmänna valet, som ju resulterade i ett flertal politiska maktskiften på såväl nationell som regional nivå. Vi hade alla en förhoppning om att vårdens återhämtning efter pandemiåren nu skulle ta fart, men den senaste tidens omfattande påfrestningar på sjukhusen talar tyvärr för ett fortsatt bekymmersamt läge för hälso- och sjukvården. 

Vi ser trots detta ändå fram emot ett mycket spännande 2023. På nyårsdagen inleds Sveriges ordförandeskap i EU och då riktas Europas blickar till oss i norr. Vi på Lif planerar för flera aktiviteter och symposier inom hälsa och Life Science i anknytning till de stora möten inom sektorn som vårt ordförandeskap ska genomföra. Och under våren planerar EU-kommissionen att lägga fram ett förslag till en helt ny läkemedelslagstiftning för medlemsländerna. Dessutom har regeringen aviserat att man ska tillsätta en stor statlig utredning om den framtida statliga styrningen av hälso- och sjukvården.

Men innan dess hoppas jag att ni alla får avkopplande jul- och nyårshelger tillsammans med nära och kära. 

 

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Anders Blanck VD Lif – de forskande Läkemedelsföretagen