X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Ylva Sandström ny medicinsk rådgivare på Lif

27 oktober 2022
Ylva Sandström

Ylva Sandström, idag ordförande i Distriktläkarföreningen Stockholm, ledamot i Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse och verksam som distriktsläkare på Trollbäckens vårdcentral kommer efter nyår att tillträda tjänsten som medicinsk rådgivare på Lif.

Life Science-sektorn är oerhört viktig för hälso- och sjukvården, och för möjligheten att erbjuda patienterna i Sverige en så bra vård som möjligt, och det händer väldigt mycket nu. Jag ser fram emot att arbeta med denna spännande bransch och att kunna synliggöra värdet av den medicinska utvecklingen och brygga samman de olika delarna av sektorn, säger Ylva Sandström, blivande medicinsk rådgivare på Lif.

Utöver det kliniska och fackliga arbetet har Ylva Sandström även haft rollen som chefredaktör för tidningen Distriktsläkaren samt många års erfarenhet från politiken som förtroendevald i Nacka kommun.

Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ylva Sandström till oss på Lif. Med sin gedigna bakgrund inom svensk hälso- och sjukvård, och sin systemförståelse, kunskap och driv kommer hon att komplettera vårt redan starka team och konstruktivt bidra till att driva den forskande läkemedelsbranschens frågor framåt, säger Anders Blanck, generalsekreterare och vd på Lif.

Ylva Sandström tillträder tjänsten som medicinsk rådgivare på Lif den 1 januari 2023. Hon har meddelat att hon lämnar Läkarförbundets förbundsstyrelse och har avsagt sig posten som ordförande för Distriktsläkarföreningen Stockholm samt rollen som chefredaktör för Distriktsläkaren i samband med att hon tillträder den nya rollen.

 

Foto: Anders Wiklund, TT Nyhetsbyrån