X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif visar upp läkemedelsföretagens arbete med hållbar utveckling

28 oktober 2022
Man med en liten pojke på axlarna

Den forskande läkemedelsbranschen bidrar till Agenda 2030 och FN:s hållbarhetsmål på en mängd sätt. För att öka medvetenheten om det arbete som pågår visar Lif upp exempel från företagens bidrag till de globala målen i en digital kampanj under hösten och vintern.

– Hälsa står självklart i fokus, liksom miljö, men mångfalden är stor, säger Lifs hållbarhetsexpert Bengt Mattson. Det finns både globala och lokala exempel och det handlar om allt från att bekämpa diabetes till att minska klimatavtrycket och skapa en god arbetsmiljö för läkemedelsföretagens personal. Vi tycker att det samtidigt ger en bra bild av de olika åtagandena i Lifs hållbarhetsmanifest för läkemedelsbranschen som presenterades i våras.

Hållbarhetskonferens i november

Kampanjen är en upptakt till Lifs årliga hållbarhetskonferens som i slutet av november anordnas för tredje gången. I år kommer fokus att ligga på presentationen av den färdplan för en fossilfri läkemedelsbransch som lanseras under hösten och diskussioner kring hur arbetet med att uppfylla åtagandena i hållbarhetsmanifestet konkret kan mätas.

– Vi behöver perspektiv från investerarna, beslutsfattarna, akademin, sjukvården, resten av näringslivet – alla aktörer av vikt för Life Science-branschen i Sverige, säger Lifs hållbarhetstrainee Alexander Sommensjö.

Alla exempel finns på lif.se och årets skörd kommer att ingå i en kampanj i sociala medier.