X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Forskningens fantastiska framsteg: Migrän

22 september 2021 kl. 12:00–13:00
Digitalt
Anordnas av: Lif
Kontaktperson:

Anna Holmström: anna.holmstrom@lif.se

Migrän är en av våra stora folksjukdomar, runt en och en halv miljon svenskar har diagnosen. De plågsamma, återkommande huvudvärksattackerna kan i värsta fall helt diktera tillvaron för den som drabbas – WHO har klassat migrän som en av de svåraste sjukdomarna att leva med.

Genom åren har ett antal behandlingar tagits fram, bland annat triptaner som snabbt avbryter attacken. Idag finns inte minst en helt ny typ av läkemedel, CGRP-hämmare, som kan förebygga migränanfall.

Till Forskningens fantastiska framsteg: Migrän har Lif bjudit in företrädare för forskningen, patienterna och sjukvården för ett samtal om dagens tillgängliga behandlingar, hur migränvården kan utvecklas för att bättre möta patienternas behov och forskningsläget – vilka nya migränbehandlingar kan vi se fram emot?

Medverkande

  • Mattias Linde, läkare och professor i neurologi vid Institutionen för neurovetenskap, Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU)
  • Jenny Norén, ordförande för Huvudvärksförbundet
  • Lars Edvinsson, professor i experimentell kärlforskning vid Lunds universitet, läkare och klinikchef vid danska Center of Excellence in Stroke Reseach, Glostrup Research Institute
  • Dag Larsson, senior sakkunnig på Lif
  • Anders Blanck, vd för Lif
  • Moderator: Lisa Kirsebom, vetenskapsjournalist

Följ sändingen

Här kan du följa seminariet live