X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens Viktiga Vägval #10 - Är det dags för en svensk strategi för sällsynta sjukdomar?

6 oktober 2021 kl. 12:00-13:00
Digitalt
Anordnas av: Lif
Sista anmälningsdatum: 5 oktober 2021
Kontaktperson:

Peter Leander, peter.leander@lif.se.

Sverige är ett av de få länder som inte har en nationell strategi för sällsynta diagnoser eller någon specifik överenskommelse för att säkerställa jämlik tillgång till vård för denna patientgrupp. Beräkningar visar att uppskattningsvis har 300 miljoner människor i världen en sällsynt diagnos, varav 400 000 av dessa bor i Sverige. Svensk hälso- och sjukvård har i många avseenden goda förutsättningar för att skapa en jämlik vård för patienter med sällsynta diagnoser, men det saknas en nationell samordning av befintliga strukturer och resurser. Är svaret en nationell handlingsplan mer nationell samordning och en gemensam finansieringsmodell? Och hur ett ökat samarbete inom EU förbättra förutsättningarna för diagnos och behandling?

Länk til anmälan.

Livelänk till mötet.

 

Mötet är kostnadsfritt!

Läs mer om tidigare seminarier här.