X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Nationell konferens om klinisk forskning

6 – 7 september 2016 kl.
Uppsala Konsert & Kongress
Anordnas av: Kommittén för Nationell Samordning av Kliniska Studier

Nationell konferens för klinisk forskning, som LIF sponsrar, är en konferens för dig som arbetar inom akademi, industri, hälso- och sjukvård eller med regionutveckling.

För andra året i rad arrangeras konferensen av Kommittén för Nationell Samordning av Kliniska Studier (KNSK) vid Vetenskapsrådet i samarbete med Forum Sydost, Forum Norr, FoU-centrum Skåne, Karolinska Trial Alliance, Gothia Forum och Uppsala-Örebro regionen (regional värd). UCR (Uppsala Clinical Research Center) är lokal arrangör för konferensen.

Tema för konferensen är:

Pragmatisk patientnära forskning - större, snabbare och smartare studier

Programmet kommer att fyllas av föreläsare och seminarier som presenterar hur Sverige kan återta sin position som världsledande inom klinisk forskning. Sveriges välorganiserade sjukvård med nationella kvalitetsregister möjliggör att studier kan genomföras med högsta tänkbara kvalitet till en marginell kostnad jämfört med en konventionell klinisk forskningsstudie. I kombination med tekniska lösningar som e- och m-hälsa har Sverige unika förutsättningar att i nära samarbete med patienterna genomföra studier, utvärdera behandlingsmetoder och nya läkemedels effektivitet i den kliniska verkligheten.

Mer information om konferensen finner du här.