X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Seminarium om Patientmaktsutredningen

20 januari 2015 kl.
Linköpings Universitetssjukhus, Blå salen
Anordnas av: Landstinget i Östergötland och LIF - de forskande läkemedelsföretagen
Kontaktperson:

lakemedel@lio.se

Den ojämlika hälso- och sjukvården i Sverige debatteras allt mer. Samtidigt visar flera undersökningar att svenska patienter har sämre tillgång till nya läkemedel och behandlingsmetoder, än patienter i andra jämförbara länder. Vilka konsekvenser får denna utveckling för invånarna i Östergötlands län?

Patientmaktsutredningen har arbetat för att ta fram förslag som stärker patienters delaktighet, inflytande och integritet. Den nya patientmaktslagen gäller från januari 2015. Det är också dags, enligt utredaren Johan Assarsson, att låta patienterna ta del av den information om kvalitet och medicinska resultat som bland annat finns i Öppna jämförelser och i nationella utvärderingar. Vilken utveckling kommer vi att se? Blir det verkligen mer makt åt patienten? Kommer vårdpersonalen släppa mer av sin makt över patientens behandling? En debattpanel finns på plats för att diskutera dessa frågor.

Inbjudan vänder sig till alla som är intresserade av framtidens hälso- och sjukvård som t.ex. politiker, tjänstemän och patientorganisationer.

Program

11.00 Lunch
11.30 Patientmaktsutredningen
12.30 Paneldiskussion
13.30 Avslutning

Programmet i sin helhet finner du här.

Anmälan görs senast den 12 januari 2015 till lakemedel@lio.se