X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

LIF är samarbetspartner till Biobanksutbildning

28 maj 2015 kl. 09.30-16.00
Clarion Hotell Gillet i Uppsala
Anordnas av: Nationellet Biobanksråd (NBR)

Nationell utbildning om Biobankslagen – programmet innehåller föredrag om förklaringar, tillämpningar och avtal. Dagen kommer även att innehålla föredrag om angränsande lagar som är kopplade till Biobankslagen, såsom Etikprövningslagen och Personuppgiftslagen. Vidare kommer seminarier hållas angående vad man praktiskt bör tänka på vid insamling och analys av prov.

Denna utbildningsdag är en utveckling av tidigare biobanksutbildningar och det behov som finns för att lära sig mer om denna nationella resurs.

Nationellet Biobanksråd (NBR) anordnar denna utbildningsdag. Samarbetspartners till utbildningsdagens genomförande är: Läkemedelsindustriföreningen (LiF), Regionalt Cancercentrum Uppsala Örebro (RCC) och Regionalt Biobankcentrum Uppsala Örebro (RBC).

För vem?

Det här är en konferens för dig som praktiskt tillämpar biobankslagen som prövare, forskare, forskningssjuksköterska, läkare, verksamhetschef, forskarstuderande, beslutsfattare, verksamma inom läkemedelsbranschen, biobankssamordnare, biobankskoordinator/kontaktperson, biobanksansvarig, eller ledamot i etikprövningsnämnd.

Läs hela programmet och se inbjudan på Biobanksverige.se.

Anmäl dig här.