Kalendarium

Här finner du information om våra kommande utbildningar och seminarier. Här listas även ett urval av evenemang där någon från LIF deltar som talare eller paneldeltagare.

18-19
nov
18 - 19 nov Radisson Blu Plaza Hotel Oslo

En unik möjlighet att träffa representanter från tillsynsmyndigheter och andra experter inom klinisk forskning. Lyssna på de senaste nyheterna och aktuella trender och nätverka med professionella kollegor från Norden. LIF är medarrangör.

19-21
nov
19 - 21 nov City Conference Centre, Stockholm

Prioriteringskonferensen är en mötesplats för dig som arbetar med prioriteringar inom hälso- och sjukvård på ett eller annat sätt och ett forum för kunskapsutbyte. LIFs VD, Anders Blanck, deltar i en programpunkt om Läkemdelsutredningen.

21
nov
21 nov Paues Åberg, Karlavägen 58, Stockholm

TLV har för femte året i rad presenterat sin rapport Internationell prisjämförelse – En analys av svenska läkemedelspriser i förhållande till 19 andra europeiska länder. Rapporten visar att priserna för läkemedel som inte är konkurrensutsatta i Sverige sjunker. På mötet diskuteras hur Sverige ligger till jämfört med andra länder, prisutvecklingen, faktorer, effekter etc. LIFs Karolina Antonov deltar på mötet och pratar om internationella prisjämförelser.

3
dec
3 dec Medicon Village, Lund

Dagens medicin arrangerar i samarbete med LIF, Region Skåne och Medicon Village, MedInnovation Skåne 2018. Välkommen på ett spännande heldagsseminarium för dig med intresse för Life Science, klinisk forskning och innovation i sjukvården.

10
dec
10 dec Stockholm Waterfront

Teman för Pharma Outsourcing i år är bl a erfarenheter av användning av CROs och outsourcing av preklinisk forskning och fas I. LIFs VD Anders Blanck deltar.

11
dec
11 dec Kungsgatan 18

Reform Society bjuder in till en serie eftermiddagsträffar med teman kring möjligheter och utmaningar i modern och framtida vård. Första tillfället är onsdagen den 11 december och handlar om Genterapi. LIFs VD, Anders Blanck, deltar i programmet.

15
jan
15 jan City Life - Konferens och möten

Registerbaserade, randomiserade kliniska prövningar (R-RCT) kan vara en ny typ av kliniska prövning där Sverige kan bli världsledande. Vilken roll kan R-RCT spela i läkemedelsutvecklingen och vad behöver göras för att nå dit? Välkommen att lyssna till och diskutera med Jonas Oldgren, verksamhetschef vid UCR och professor i kardiologi och Stefan James, professor i kardiologi som har erfarenhet från att genomföra registerbaserade, randomiserade kliniska prövningar.

30
jan
30 jan Good Morning Hotels, Stadiongatan 21, Malmö

Läkemedelsrådet i Region Skåne inbjuder läkemedelsföretagen till diskussion om Skånelistan 2020.