X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vad händer under Sveriges EU-ordförandeskap?

Under våren 2023 är det dags för Sverige att axla ordföranderollen i EU. Swecare bjuder in till ett seminarium där Socialdepartementet berättar om regeringens förberedelsearbete och vilka frågor som väntas finnas på dagordningen på hälso- och sjukvårdsområdet.

Under Sveriges EU-ordförandeskap våren 2023 kommer det genomföras över 2 000 EU-möten, där cirka 150 äger rum i Sverige. Många intresse- och branschorganisationer bevakar förstås detta och försöker förstå vilka beslut som kan vara viktiga för just dem. Vad kommer egentligen att hända under det svenska ordförandeskapet? Och hur kan aktörer inom Life Science-branschen dra nytta av att ljuset sätts på Sverige i arbetet med att driva EU:s hälso- och sjukvårdspolitik framåt?

Niclas Jacobson, chef för enheten för EU och internationell samordning, och Kristin Ivarsson Lantz, kansliråd vi enheten för EU och internationell samordning, presenterar regeringens och Socialdepartementets prioriteringar och planer.

Lotta Liljelund, sakkunnig på Lif redogör för prioriterade frågor för Lif/läkemedelsbranschen, inklusive olika lagstiftningsinitiativ på EU-nivå.

Eventet kommer även att livestreamas.

Agenda

12.30–14.30 (en lättare lunch serveras mellan 12.30-13.00)

  • Välkommen – Maria Heling, vd Swecare
  • Niclas Jacobson, chef för enheten för EU och internationell samordning
  • Kristin Ivarsson Lantz, kansliråd, enheten för EU och internationell samordning
  • Lotta Liljelund, sakkunnig policy med olika EU-relaterade frågor på Lif 

Anmälan

Sista anmälningsdag:

30 september för fysiskt deltagande. 
4 oktober för digitalt deltagande

Ange i anmälan om du vill delta fysiskt eller digitalt.

Anmäl dig till seminariet här

Seminariet är gratis för Lif och Swecares medlemmar. No-show avgift: 250 kr.