X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

De viktigaste valfrågorna 2022

Sjukvården har varit väljarnas viktigaste valfråga de senaste tio åren. Men vilka sjukvårdspolitiska frågor blir mest centrala valåret 2022? Lif har genomfört en undersökning där väljarna fick svara på hur de ser på sjukvården, läkemedelssektorns områden och vad politikerna ska prioritera.

Väljarstatistik parti för parti

Sjukvårdspolitiken är så viktig att fyra av tio väljare kan tänka sig att byta parti på grund av den. Vilka frågor som är viktigast och hur partisympatisörerna ser på svensk hälso- och sjukvård 2022 skiljer sig dock åt mellan partierna, visar Lifs undersökning.

Vårdens viktiga vägval: Valet i Västra Götalandsregionen 2022

Vad vill de olika partierna med hälso- och sjukvården och hur stärker vi ekosystemet för Life Science? Se Lif Västs debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i Västra Götalandsregionen.

Klicka på playknappen för att se filmen.

Poddserien Väljarna & valet

Sjukvårdsfrågan blir het under valet 2022. Men hur ser partiernas sjukvårdspolitik egentligen ut och vilka lösningar har de på problemen som väljarna klassar som mest angelägna? I Väljarna & valet intervjuar Lif representanter för alla riksdagspartier.

Väljarundersökning ska bidra till valrörelsens debatter

På uppdrag av Lif har opinionsföretaget Novus frågat väljarna hur de ser på sjukvården och vad politikerna ska prioritera. Syftet är att öka kunskapen om deras åsikter vilket förhoppningsvis skapar en hälsosam debatt.

Kommande event

2022
30 maj
Media Evolution, Stora Varvsgatan 6A, Malmö, 10.30–11.45

Vårdens viktiga vägval: Uppstart Almedalen – Valet i Region Skåne 2022

Vi följer upp vår nationella valdebatt med ett antal regionala. Lif Södra arrangerar en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i region Skåne. Delta fysiskt på plats eller digitalt.
2022
31 maj
Digitalt, 14.45–16.30

Vårdens viktiga vägval: Valet i region Östergötland 2022

Vi följer upp vår nationella valdebatt med ett antal regionala. Lif Sydost arrangerar en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i Östergötland. Mötet är digitalt.
2022
16 jun
Hotell Björken, Lasarettsbacken 10, Umeå , 12.45–13.45

Vårdens viktiga vägval: Valet i region Västerbotten 2022

Vi följer upp vår nationella valdebatt med ett antal regionala. Lif Norr arrangerar en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i region Västerbotten. Delta fysiskt på plats eller digitalt.