X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Pappa och barn

Valet 2022

De viktigaste valfrågorna 2022

Sjukvården har varit väljarnas viktigaste valfråga de senaste tio åren. Men vilka sjukvårdspolitiska frågor blir mest centrala valåret 2022? Lif har genomfört en undersökning där väljarna fick svara på hur de ser på sjukvården, läkemedelssektorns områden och vad politikerna ska prioritera.

Väljarstatistik parti för parti

Sjukvårdspolitiken är så viktig att fyra av tio väljare kan tänka sig att byta parti på grund av den. Vilka frågor som är viktigast och hur partisympatisörerna ser på svensk hälso- och sjukvård 2022 skiljer sig dock åt mellan partierna, visar Lifs undersökning.

Vårdens viktiga vägval: Valet i Region Västerbotten 2022

Vad vill de olika partierna med hälso- och sjukvården och hur stärker vi ekosystemet för Life Science? Se valdebatten om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i Region Västerbotten.

Klicka på playknappen för att se filmen.

Poddserien Väljarna & valet

Sjukvårdsfrågan blir het under valet 2022. Men hur ser partiernas sjukvårdspolitik egentligen ut och vilka lösningar har de på problemen som väljarna klassar som mest angelägna? I Väljarna & valet intervjuar Lif representanter för alla riksdagspartier.

Väljarundersökning ska bidra till valrörelsens debatter

På uppdrag av Lif har opinionsföretaget Novus frågat väljarna hur de ser på sjukvården och vad politikerna ska prioritera. Syftet är att öka kunskapen om deras åsikter vilket förhoppningsvis skapar en hälsosam debatt.

Uppdaterad: 12 september 2022