X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Svensk konkurrenskraft och läkemedelssystemets utveckling i fokus under Almedalsveckan

10 juni
Peter Leander i Almedalen

– Almedalsveckan är en unik mötesplats där samtal och debatt kan leda till positiv samhällsutveckling. Vi hoppas att våra seminarier och samtal leder till konkreta åtgärder som stärker svensk konkurrenskraft samt utvecklar läkemedelssystemet i syfte att ge patienter bättre och mer jämlik vård, säger Peter Leander, chef politik och kommunikation på Lif. 

Lif genomför flera seminarier under årets Almedalsvecka. Den 25 juni leder forskaren och författaren Emma Frans ett seminarium om de livsavgörande konsekvenser som dagens dysfunktionella läkemedelssystem ger upphov till. Under seminariet kommer Lif presentera konkreta förslag som kan leda till en hållbar och långsiktig finansiering av läkemedel, vilket skapar en jämlik och högkvalitativ vård för alla.

Den 26 juni bjuder vi in till ett näringspolitiskt seminarium där vi presenterar fem politiska reformområden med potential att stärka Sveriges konkurrenskraft för läkemedelsbranschen. Vi har även tagit fram en scenarioanalys som visar att läkemedelsbranschen har potential att bidra med 243 miljarder kronor till Sveriges BNP år 2040, men då krävs politisk vilja och långsiktighet.

Dessutom anordnar vi i en rad seminarier tillsammans med Leading Healthcare, Swedish Medtech och Medtech4Health, där vi i år diskuterar hälso- och sjukvårdens framtid i form av huvudmannaskap och beredskap. Lifs experter kan också ses i högaktuella debatter och diskussioner under hela veckan inom allt som rör läkemedelsbranschens områden.

Läs mer om Lifs seminarier  

Foto på kontaktpersonen
Peter Leander Chef politik och kommunikation

Chef politik och kommunikation

Politisk expert

Talesperson för branschens ekonomiska fotavtryck