X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Johan Färnstrand ny vd för Lif

12 januari
Johan Färnstrand

Johan Färnstrand börjar den 1 mars och efterträder Anders Blanck som slutar på egen begäran efter 11 år som vd.

Johan Färnstrand har de senaste åren varit chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och vd för Aleris Sjukvård AB. Han har tidigare varit regiondirektör i Gävleborg och innan dess haft ledande befattningar inom Uppsala kommun, mediebranschen och SAS, samt flera styrelseuppdrag inom olika branscher. Johan är utbildad vid Uppsala universitet inom Business Administration and Marketing och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

– Att ta över som vd för Lif och företräda den svenska läkemedelsbranschen är en spännande utmaning i ett händelserikt skede, samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. Branschen är helt central för utvecklingen av hälso- och sjukvården och utvecklingen inom medicinsk innovation och precisionsmedicin innebär att vi står inför ett paradigmskifte, men vi har samtidigt utmaningar med att nya effektiva behandlingar inte når fram till patienterna där de gör verklig nytta. Jag ser fram emot möjligheten att arbeta vidare med att utveckla svensk hälso- och sjukvård, men nu från ett nytt perspektiv, säger Johan Färnstrand, tillträdande vd på Lif.

Johan Färnstrand ersätter Anders Blanck som på egen begäran lämnar sin post efter 11 år som vd och 17 år på Lif. En tid under vilken läkemedelsbranschen utvecklats till en mer transparent och hållbar sektor, och Lif etablerat sig som en tongivande samhällsaktör.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Johan Färnstrand som ny vd på Lif. Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare med passion för patienters tillgång till nya medicinska innovationer och som kan verka för ett gott samarbete mellan läkemedelsbranschen och hälso- och sjukvården. Johan är rätt person att leda och utveckla Lif framåt och har med sin systemförståelse, kompetens och erfarenhet en bredd och ett djup som gör att han passar mycket väl för rollen, säger Malin Parkler, styrelseordförande Lif.

 

För ytterligare information, kontakta:

Erik Kjellin, presschef
073-934 92 89
erik.kjellin@lif.se