X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

”Jag välkomnar en dedikerad sjukvårdsminister”

18 oktober 2022
Anders Blanck

Idag presenterades den nya regeringens ministrar, och det gläder mig särskilt att vi nu kommer att ha en dedikerad sjukvårdsminister, säger Lifs vd Anders Blanck i en kommentar.

– Sjukvården stor inför stora utmaningar, inte minst genom att en utbyggnad av den nära vården ska ske samtidigt som vården behöver utvecklas för att precisionshälsa och goda medicinska resultat ska kunna bli verklighet. Jag ser fram emot fortsatta konstruktiva samtal med sjukvårdsminister Acko Ankarberg i frågor som utbyggd infrastruktur för hälsodata, bättre uppföljning av medicinska resultat, en förbättrad cancervård, implementering av precisionsmedicin och inte minst hur vi gemensamt kan lösa vår tids ödesfråga, antibiotikaresistensen.

– Jag välkomnar också regeringens ambitioner om grön omställning av näringslivet. Läkemedelsbranschen är Sveriges näst största varuexportör, och vi har ett stort ansvar i omställningen i Sverige samt att bidra till global miljönytta genom inhemsk miljövänlig produktion. Att vi i branschen förverkligar våra hållbarhetslöften kommer att bidra till regeringens ambitioner på området, avslutar Anders Blanck.