X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens viktiga vägval: Antibiotikautmaningen

Hur ökar vi kunskapen och medvetenheten om antibiotikaresistens och hur bromsar vi utvecklingen? Årets första Vårdens viktiga vägval tar upp ett av de stora globala folkhälsohoten – antibiotikaresistens, ibland även kallat den tysta pandemin. Problemet är stort i vissa delar av världen och kommer sannolikt att växa även i Sverige under de kommande åren men förslag på lösningar finns.

Även om problemet är mindre i Sverige än i många andra delar av världen innebär resmönster och förflyttningar över landsgränser att även vi påverkas. För att få utvecklingen av antibiotikaresistens under kontroll krävs en bredd av insatser. Hur ska en ersättningsmodell för ett läkemedel som ska användas så lite som utformas? Vilka hållbarhetskriterier och investeringar kan globalt bidra till produktion och rening som minskar utsläppen från antibiotikatillverkning? Hur kan vi arbeta mer strukturerat med vaccinationsprogram för såväl unga som för vuxna för att förebygga infektionssjukdomar? Flera olika åtgärder krävs och Sverige har kunskap och kompetens att driva frågan internationellt.

Anmälan

Anmäl dig till seminariet här. Seminariet är kostnadsfritt.

Livelänk

Panel AMR.png

Deltagare

Tinna Åhrén, regionläkare, adj. professor, ordförande Strama Västra Götaland
Shahrzad Kiavash, paralympier, föreläsare, ambassadör för Sepsisfonden
Lina Nordquist (L), Ledamot i riksdagen och socialutskottet
Anders Blanck, vd Lif