X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Kvinna med bok i handen

AbbVies vinnande kulturrecept för ett hållbart företagande

Välmående medarbetare bidrar till målet om att förbättra livet för människor som påverkas av svår sjukdom, samtidigt som det leder till hållbar ekonomisk tillväxt. AbbVie satsar på att bli Sveriges och världens bästa arbetsplats. Ett exempel på hur Lifs medlemsföretag arbetar med Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

AbbVie arbetar för att bli Sveriges och världens bästa arbetsplats. Välmående medarbetare skapar framgångsrika hållbara affärer, vilket ökar möjligheterna att förbättra livet för människor som påverkas av svår sjukdom. I flera år har de rankats som en av de bästa arbetsplatserna, både nationellt och globalt, och 96 procent av medarbetarna känner sig stolta över att jobba på AbbVie. Ett exempel på hur Lifs medlemsföretag arbetar med Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

Kärnan i AbbVies kultur

AbbVies företagskultur är ständigt i fokus och alla medarbetare är delaktiga i att forma den gemensamma arbetsplatsen. Kärnan i AbbVies kultur utgörs av ledorden människor, medkänsla, möjligheter och av guiden ”The Ways We Work” som ger vägledning för hur man ska agera i sitt dagliga arbete: ”Alla för en”, ”Smarta och säkra beslut”, ”Snabbt och ansvarsfullt”, ”Tydligt och modigt” samt ”Förverkliga möjligheter”. Med detta som plattform leder de vägen för att skapa värde för människor som påverkas av sjukdom, för samhället och för AbbVie.

AbbVie har kokat ned sina erfarenheter till sju ingredienser, deras så kallade Kulturrecept. De ser hur väl receptet fungerar i det dagliga arbetet och delar gärna med sig för att skapa mervärde för fler. Är du nyfiken på att läsa mer om hur de har skapat sin prisvinnande kultur, kan du läsa mer och dessutom beställa boken Cooking up our company culture här.   

AbbVie och de gobala målen

AbbVies initiativ bidrar följande hållbarhetsmål:

Mål 5: Jämställdhet. En jämställd, jämlik och inkluderande arbetsplats med stor mångfald bidrar med fler perspektiv, vilket ger AbbVie större möjlighet att nå sitt mål att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom.

Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Ett vinnande kulturrecept hjälper AbbVie att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom samtidigt som de åstadkommer en varaktig, inkluderande och hållbar ekonomisk tillväxt med produktiv sysselsättning och anständiga arbetsvillkor för alla.

Läs mer om de globala målen på fn.se

Läkemedelsbranschen och hållbar utveckling

Läkemedelsbranschen är en viktig del av lösningen när det gäller en långsiktig hållbar industrisektor och hälso- och sjukvård.

Uppdaterad: 19 januari 2023