X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

En utdragen låda med läkemedel på ett apotek och en hand som tar en förpackning

Trygg tillgång till läkemedel – en förutsättning för en hållbar vård

AbbVie forskar fram innovativa behandlingar som förbättrar liv vid svåra sjukdomar. Men innovationerna gör bara nytta om de finns tillgängliga när patienterna behöver dem. Därför är säkrandet av en trygg tillgång till läkemedel något de lägger stor vikt vid. Ett exempel på hur Lifs medlemsföretag arbetar med Agenda 2030 och FN:s globala hållbarhetsmål.

Samverkan och trygg tillgång till läkemedel är en del av uppfyllandet av FN:s globala hållbarhetsmål, särskilt mål 3 som fokuserar på att säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar.

AbbVies största bidrag för att förbättra liv vid svåra sjukdomar är att forska fram innovativa behandlingar och utveckla hållbara vårdlösningar. Men dessa innovationer gör bara nytta om de finns tillgängliga när patienterna behöver dem. Därför lägger de stor vikt vid att se till att nya läkemedel så snabbt som möjligt kommer patienterna till gagn och att alltid ha sina mediciner i lager. 

Med hjälp av olika slags statistik får AbbVie fram beslutsunderlag som underlättar säkrandet av tillgången till livsnödvändiga mediciner oavsett var i Sverige man bor. Om de ser en ökad efterfrågan på företagets mediciner kan de öka produktionskapaciteten eller i samarbete med sina partners flytta produkter mellan olika lager.

Det gör att de kan säkerställa en trygg tillgång till läkemedel för svenska patienter.

Smidig läkemedelsförsörjning skapar ett hållbart samhälle

Samverkan och trygg tillgång till läkemedel är en del av uppfyllandet av FN:s globala hållbarhetsmål, särskilt mål 3 som fokuserar på god hälsa, att säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar.

Läkemedelsbranschen och hållbar utveckling

Läkemedelsbranschen är en viktig del av lösningen när det gäller en långsiktig hållbar industrisektor och hälso- och sjukvård. 

Uppdaterad: 22 februari 2022