X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Hälsodata och precisionsmedicin – så bygger vi framtidens hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Utredaren Katarina Nyström presenterade den statliga utredningen om sekundäranvändning av hälsodata som kom i november 2023. Det följdes av ett panelsamtal om hur data kan främja precisionsmedicin och förbättra hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen.

Genom att effektivisera tillgången till hälsodata kan vi erbjuda våra patienter och invånare skräddarsydd diagnos, behandling, uppföljning och prevention baserat på den enskildes unika förutsättningar. Hur påverkar det förutsättningarna hälso- och sjukvården och näringslivet i Västra Götaland? Och hur stärker vi Västra Götaland som life science-miljö?

Under seminariet presenterade Katarina Nyström, jurist och särskild utredare, utredningen om sekundäranvändning av hälsodata. Den följdes av ett panelsamtal om hur vi tar resultaten från utredningen vidare. 

Seminariet arrangerades av Gothia Forum, Västra Götalandsregionen och Lif. 

Paneldeltagare

  • Janette Olsson, ordförande strategiska sjukvårdsnämnden, VGR
  • Ann-Marie Schaffrath, digitaliseringsdirektör, VGR
  • Boubou Hallberg, sjukhusdirektör, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  • Per Sikora, Co-Chair för informatik och infrastruktur, Genomic Medicin Sweden
  • Karl Gertow, Real World Evidence Partner, Roche
  • Michel Silvestri, enhetschef, E-hälsomyndigheten

Seminariet modererades av Frida Lundmark, Lif.