X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lansering av Lifs handlingsplan mot antibiotikaresistens

Lif presenterade sin handlingsplan för att bekämpa hotet från antibiotikaresistensen på ett event som gästades av Malin Grape, regeringens AMR-ambassadör, och Enrico Baraldi från PLATINEA.

 

Att bakterier eller andra mikrober blir resistenta mot antimikrobiella läkemedel är ett allvarligt samhällshot. Antimikrobiell resistens (AMR), som innefattar antibiotikaresistens, riskerar att bli en av de ledande dödsorsakerna i världen och att bromsa utvecklingen är en högprioriterad fråga för läkemedelsbranschen.

Våren 2022 tog Lif fram en handlingsplan mot antibiotikaresistens där vi beskriver vilka möjligheter som finns och vilka åtgärder som krävs för att bekämpa utvecklingen. Allt för att säkra en modern hälso- och sjukvård och trygga människors hälsa. 

Vi presenterade den på ett digitalt lanseringsevent dit regeringens AMR-ambassadör Malin Grape och Enrico Baraldi, projektledare för samverkansplattformen PLATINEA, bjöds in för att diskutera vägen framåt.

Från Lif medverkade Bengt Mattson och Amy Havenäng som tagit fram handlingsplanen.