X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens viktiga vägval: Valspecial – 1 år kvar till valet

På Vårdens viktiga vägvals stora valspecial den 13/10 diskuterade politiker från fyra riksdagspartier den svenska hälso- och sjukvårdens framtid inför valet 2022. Var står partierna och vilka frågor kommer de att driva? Här kan du se debatten i efterhand.

 

Politikerna diskuterade bland annat ökat patientinflytande, hur vi kan få in mer innovation i hälso- och sjukvården och om god och nära vård-reformen kan bidra till att minska vårdköerna och skapa en vård som är betydligt närmare medborgarna.

Deltog gjorde:

Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande i socialutskottetKristina Nilsson (S), vice ordförande i socialutskottet

Sofia Nilsson (C), ledamot i socialutskottet

Camilla Waltersson Grönvall (M), ledamot i socialutskottet

För att sätta en ram kring frågorna fanns också tre inspiratörer som gav personliga inspel:

Lise Lidbäck, förbundsordförande för Neuroförbundet inledde passet om nära vård, patientmakt och en mer personcentrerad vård. Anders Blanck, vd för Lif inledde passet om innovation inom hälso- och sjukvården och Life Science-strategins betydelse och Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet, inledde passet om kompetensutveckling och -försörjning.