X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens viktiga vägval: Valet i Västra Götalandsregionen 2022

Lyssna in när Lif anordnar en rad regionala valdebatter över hela Sverige. Vad vill de olika partierna med hälso- och sjukvården och hur stärker vi ekosystemet för Life Science, där sjukvården är en viktig del? Först ut är Lif Västs debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen har under mandatperioden tagit flera strategiska steg framåt inom Life Science-området. Regionen har stolta traditioner och Sahlgrenska är ett universitetssjukhus med internationellt konkurrenskraftig forskning och högspecialiserad vård. Regionen har pekat ut omställningen mot en mer nära vård och ökad tillgänglighet som viktiga framtidsfrågor. Det finns många möjligheter men också utmaningar som primärvården, professionen, prevention, personcentrerad vård, precisionsmedicin, psykisk ohälsa och vårdplatsbristen.

Medverkande politiker

Cecilia Andersson (C), ordförande i Södra hälso- sjukvårdsnämnden

Linn Brandström (M), regionråd

Pär Lundqvist (L), ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen (HSS)

Janette Olsson (S), regionråd i opposition

Inspiratörer

Karin Båtelson, tidigare ordförande Sjukhusläkarna, ger ett inspel om kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

Jörgen Warberg, vice ordförande Riksförbundet HjärtLung, talar om den nära vården och samverkan med patientorganisationerna.