X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens viktiga vägval: Valet i Region Västerbotten 2022

Den 16 juni arrangerade Lif Norr arrangerade en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i Region Västerbotten. Vad vill de olika partierna med hälso- och sjukvården och hur stärker vi ekosystemet för Life Science, där sjukvården är en viktig del? 

Region Västerbotten har under flera år haft fokus på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter och samtidigt utveckla en personcentrerad vård med god tillgång till nya innovationer och behandlingar. Hur ser framtiden ut? Hur kan man säkra god tillgänglighet, kompetensförsörjning, rätt antal vårdplatser och en utvecklad primärvård?

Medverkande politiker

Peter Olofsson (S), ordförande i regionstyrelsen

Nicklas Sandström (M), oppositionsråd

Inspiratörer

Jenny Olsson, ordförande i Vårdförbundet Västerbotten, talar om kompetens- och kompetensförsörjning i hälso- och sjukvården.

Charlotte Bygdemo Toytziaridis, ordförande ILCO (Tarm-, uro- och stomiförbundet), ger patientperspektivet på personcentrerad och nära vård.