X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens viktiga vägval #3 – Vägen till en kunskapsstyrd hälso- och sjukvård

Det tredje seminariet i Lifs mötesserie, Vårdens viktiga vägval, hade kunskapsstyrning som tema och panelen diskuterade hur kunskapsstyrningen ska organiseras och hur den kan leda till att patienterna får en mer jämlik vård.

 

Varje månad bjuder Lif in till samtal om hur ny kunskap, nya tekniker och nya sätt att organisera hälso- och sjukvården tar oss in i framtiden. Den 16 november var temat Kunskapsstyrning. Under seminariet diskuterades hur arbetet med det nationella kunskapsstyrningssystemet går. Hur långt har man kommit? Hur kommer ska staten och regionerna samverka kring kunskapsstyrningen? Hur säkerställer man att kunskapsstyrningen uppdateras i takt med den snabbare medicinska utvecklingen? Hur sker uppdateringen och hur kommer kunskapsstyrningen att påverka förutsättningarna för forskning och utveckling av svensk hälso- och sjukvård?

Deltog gjorde:

Lise-lott Eriksson, ordförande Blodcancerförbundet

Anna Starbrink, ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm

Mats Bojestig, ordförande för styrgruppen Kunskapsstyrning i samverkan och hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jönköping

Lena Hellberg, särskild utredare i utredningen Sammanhållen kunskapsstyrning