X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Forskningens fantastiska framsteg: Reumatism

Möjligheterna att behandla reumatiska sjukdomar har kommit långt. Med tidigt insatta åtgärder och rätt behandling kan man idag ha ett fullgott liv medan en diagnos tidigare ledde till funktionsnedsättning och kortare livslängd.

Från TNF-hämmare till framtidens optimala vård

Så kallade TNF-hämmare introducerades för mer än 20 år sedan och förändrade spelplanen. Sedan dess har fler behandlingsalternativ tillkommit och breddar möjligheterna ytterligare.

Men kan vi komma ännu längre i behandlingen av reumatiska sjukdomar? På Forskningens fantastiska framsteg: Reumatism gör vi en historisk exposé över den imponerande medicinska utvecklingen och tittar på vad som är på gång. En viktig väg framåt är att optimera de redan tillgängliga metoderna. Till exempel kan tidig diagnostik och tidigt insatta åtgärder förbättra möjligheten att förhindra skador. Och går det att individanpassa behandlingen för de som inte blir hjälpta fullt ut av dagens alternativ?

Seminariet gästas av en expertpanel som täcker patienternas, vårdens och forskningens perspektiv.

Medverkande

Lotta Håkansson, ordförande på Reumatikerförbundet

Lotta Ljung, reumatolog, docent och registerhållare för SRQ

Mats Dehlin, specialistläkare och medverkande i Nationellt programområde reumatiska sjukdomar

Dag Larsson, sakkunnig Lif

Moderator: Lisa Kirsebom