X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Forskningens fantastiska framsteg: Hjärtsjukdomar

Tack vare medicinsk forskning och framsteg inom vård och behandling har risken att dö av hjärtinfarkt halverats. Med sekundärprevention och rehabilitering finns gott hopp för de som drabbas.

 

Andra områden med lovande utveckling är hjärtsvikt och förmaksflimmer där blodproppsförebyggande läkemedel revolutionerat behandlingsmöjligheterna.

Hur nådde vi dagens hoppfulla läge och hur kan möjligheterna inom vård och behandling förbättras ännu mer? Vi gör en genomgång av forskningen då, nu och imorgon och diskuterar hjärtsjukdomar utifrån sjukvårdens, patienternas och läkemedelsbranschens perspektiv.

Medverkande

Anders Holgersson, verksamhetschef på Riksförbundet HjärtLung

Bertil Lindahl, professor i kardiologi vid Uppsala Clinical Research Center och Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet

Lars Lund, överläkare vid hjärtkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset och forskargruppsledare vid institutionen för medicin på Karolinska Institutet

Dag Larsson, sakkunnig på Lif

Moderator: Lisa Kirsebom