X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Ledarskapsförändring i Lif

18 mars

Lifs styrelse har kommit överens med Johan Färnstrand om att gå skilda vägar och att han avslutar sitt uppdrag som vd. Karolina Antonov träder in som tillförordnad vd från och med 19 mars. 

Under sitt år som vd för Lif har Johan Färnstrand, med sin kunskap om ledning och förvaltning av hälso- och sjukvård, bland annat stärkt Lifs roll i samverkan med regioner och Lifs roll inom beredskapsarbete. Att Lifs styrelse och Johan nu kommit överens om att Johan lämnar sitt uppdrag som vd beror på olika syn på fortsatt styrning och ledning av Lif. Lifs analyschef, Karolina Antonov, kommer gå in som tillförordnad vd under tiden styrelsen rekryterar ny vd.    

Malin Parkler, Lifs styrelseordförande:  

”Johan har framgångsrikt positionerat Lif och branschen som en central aktör i uppbyggnaden av Sveriges civila beredskap. Han har, med sin bakgrund som regiondirektör, även bidragit starkt till utvecklingen av Lifs regionala närvaro. VI har haft ett bra samarbete under året men vi bedömer ändå att det är tid att gå skilda vägar. Jag och styrelsen kommer nu att inleda arbetet med att rekrytera en ny vd för Lif, och under tiden är jag väldigt trygg med att Karolina Antonov axlar rollen som tillförordnad vd.”  

Johan Färnstrand, Lifs avgående vd:  

”Det har varit ett privilegium att vara vd för Lif. Jag har under året haft förmånen att träffa många människor som, likt jag, brinner för att utveckla svensk life science och hälso- och sjukvård. I samråd med Lifs styrelse väljer jag nu att avgå som vd, och har största tillförsikt i att Lif och läkemedelsbranschen fortsatt kommer vara en central samhällsaktör som bidrar positivt till både samhälle och individ.” 

Denna ledarskapsförändring påverkar inte Lifs målinriktade arbete för en högkvalitativ vård med tillgång till nya behandlingar och en stark svensk life science-sektor i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare. 

För ytterligare information

Vänligen kontakta Peter Leander, chef politik och kommunikation på Lif, 073-995 13 90 eller peter.leander@lif.se.