X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Forskningens fantastiska framsteg: HPV

Livmoderhalscancer är en av de första cancerformer som kanske helt kan utrotas. Tack vare prevention genom HPV-vaccin, tidig upptäckt genom screening och en förbättrad vård och behandling är framtiden ljus.

Den 16 december får du veta mer om hur forskningens framsteg skapat den bredd av verktyg som nu leder till att färre överhuvudtaget insjuknar i HPV-relaterad cancer och att de som drabbas har en betydligt bättre prognos. Vi diskuterar också vilka möjligheter som finns för att skapa liknande effektfulla insatser för andra cancersjukdomar. Dessutom spanar vi framåt mot kommande behandlingar av livmoderhalscancer och en panel av läkare, patientföreträdare och forskare diskuterar cancervårdens förbättringsmöjligheter nu och i framtiden. 

 

Livelänk till seminariet

 

Deltagare

Malin Sundqvist, Nätverket mot gynekologisk cancer

Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi, Karolinska institutet

Henrik Falconer, specialist i obstetrik och gynekologi och överläkare, Karolinska Universitetssjukhuset, samt ordförande i vårdprogramgruppen livmoderhals- och vaginalcancer

Dag Larsson, sakkunnig Lif

Moderator: Lisa Kirsebom