X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Vårdens Viktiga Vägval #3 Vägen till en kunskapsstyrd hälso- och sjukvård

16 november 2020 kl. 12.00-13.00
Digitalt
Anordnas av: Lif
Sista anmälningsdatum: 15 november 2020
Kontaktperson:

Peter Lenader, peter.leander@lif.se

Välkommen till Lifs digitala träff som varje månad bjuder in till spännande samtal om Vårdens Viktiga Vägval. Förkortningar som AI, VR, ATMP, DNA, FaR samt människors nya beteenden förändrar hur vård ges och fås i framtiden. Vi vill veta mer om huret, vadet och näret. Vi livesänder våra samtal där du samtidigt har möjlighet att chatta och ställa frågor. Hoppas vi ses och kan föra en spännande dialog om Vårdens Viktiga Vägval.

Vårdens Viktiga Vägval #3

Sveriges regioner startade 2018 arbetet med ett gemensamt och nationellt system för kunskapsstyrning. Målet är en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård av hög kvalitet.

16 november tar seminarieserien Vårdens Viktiga Vägval tempen på arbetet med att skapa ett nationellt kunskapsstyrningssystem innehållande personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp för ett antal sjukdomsområden. Hur långt har arbetet kommit? Hur kommer ska staten och regionerna samverka kring kunskapsstyrningen? Hur säkerställer man att kunskapsstyrningen uppdateras i takt med den snabbare medicinska utvecklingen? Hur sker uppdateringen och hur kommer kunskapsstyrningen att påverka förutsättningarna för forskning och utveckling av svensk hälso- och sjukvård?

Deltagare: 

  • Lise-lott Eriksson, Ordförande Blodcancerförbundet
  • Anna Starbrink, Ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm
  • Mats Bojestig, Ordförande för styrgruppen Kunskapsstyrning i samverkan och hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings
  • Lena Hellberg, särskild utredare i utredningen Sammanhållen kunskapsstyrning

 

Anmälan: Sker via denna länk senast 12 november.

Livesändning: Gå in på denna länk för att se livesändningen!

 

Mötet är kostnadsfritt!