X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Utökat samarbete mellan Life Science-företagen och regionerna under corona-pandemin

LIF har, tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och andra branschorganisationer inom Life Science, tagit fram en ny vägledning för företag som vill låta sin personal hjälpa till i hälso- och sjukvården under den pågående pandemin.

– Hälso- och sjukvården är i ett mycket ansträngt läge med anledning av coronapandemin. För oss inom läkemedelsbranschen har det varit viktigt att tillsammans med SKR ta fram en vägledning för att underlätta för läkemedelsföretagens personal att hjälpa till i hälso- och sjukvården under krisen, säger LIFs VD Anders Blanck.

– Läkemedelsföretagen har en viktig roll att spela under coronapandemin, först och främst behöver vi säkerställa att hälso- och sjukvården och patienterna får de läkemedel de är i behov av, trots den ökande efterfrågan samt de störningar i produktion och distribution som uppstått med anledning av coronapandemin. Vi kraftsamlar även inom forskning och utveckling för att ta fram läkemedel mot covid-19 och vacciner mot coronaviruset. Och nu tar vi ytterligare steg för att bidra i denna svåra tid genom att anställda inom läkemedelsföretagen med hälso- och sjukvårdsutbildning enklare kan bidra i det ansträngda läget hälso- och sjukvården nu befinner sig i, säger Anders Blanck.

Uppdaterad: 9 april 2020

Mer inom Utökat samarbete mellan Life Science-företagen och regionerna under corona-pandemin