X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Regeringen har presenterat sin Life Sciencestrategi

12 december 2019

Idag kom regeringens nationella strategi för att ta Sverige till en topposition inom Life Science. LIFs vd Anders Blanck konstaterar att det är en milstolpe som den forskande läkemedelsbranschen arbetat för länge. 

Idag presenterade regeringen sin nationella Life Sciencestrategi. Agendans målsättningar och prioriteringar bygger på de behov som sektorns aktörer har pekat ut, bland annat LIF.

Anders Blanck, vd på LIF, konstaterar att strategin är en milstolpe som den forskande läkemedelsbranschen arbetat för länge.

”En strategi kan samla alla svenska aktörer kring frågan hur vi ska kunna stärka Life Science som är en central sektor för Sveriges framtid och välfärd. Det är en tydlig och fokuserad strategi, och tydliga mål skickar också en tydlig signal till omvärlden om att Sverige tänker kämpa för att behålla sin internationella konkurrenskraft på området.”

Några av strategins styrkor är enligt Anders Blanck fokuset på att öka Sveriges konkurrenskraft inom kliniska läkemedelsprövningar, ambitionen att nå en ledarposition inom avancerade läkemedel och precisionsmedicin och prioriteringen att optimera näringslivsklimatet för Life Scienceföretagen.

Nästa steg blir att omsätta strategin i praktisk handling:

”Läkemedelsbranschen kommer att kavla upp ärmarna och ta nästa steg i arbetet som handlar om hur vi ska konkretisera strategin och de målsättningar som finns till tydliga åtgärder och aktiviteter som kan genomföras de kommande åren. Det krävs att vi samarbetar om vi ska kunna lyfta de områden och satsningar som behövs för att skapa framtidens hälsa och välstånd.”

Intervju med Anders Blanck