X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Mylan ny medlem i LIF

22 november 2019

Vid LIFs styrelses möte den 15 november beslutade styrelsen att rekommendera föreningsstämman att läkemedelsföretaget Mylan tas in som ny medlem i LIF. Totalt har nu LIF 96 medlemmar, inklusive de adjungerade företag som är med i IML (Innovativa Mindre Life Science bolag) och i ASCRO (branschorganisationen för CRO-företag).

– Det är mycket glädjande att Mylan valt att söka medlemskap i LIF. Det är ett stort företag som tillhandahåller många viktiga läkemedel för den svenska hälso- och sjukvården, säger Anders Blanck, vd för LIF – de forskande läkemedelsföretagen.

Mylan är sedan tidigare medlemmar i FGL (Föreningen för Generiska Läkemedel och Biosimilarer) och får som medlem i LIF ytterligare en möjlighet till en fördjupad dialog i för Sveriges framtid viktiga frågor om hälso- och sjukvård.

Fakta om Mylan:

Mylan är ett globalt läkemedelsföretag som internationellt marknadsför över 7 500 produkter. Företaget har försäljning i över 165 länder och cirka 35 000 anställda. 2016 förvärvade Mylan svenska läkemedelsbolaget Meda. Mylan i Sverige erbjuder såväl receptbelagda som receptfria läkemedel, generika, kosttillskott, medicinska tillbehör och kosmetika.