Mylan ny medlem i LIF

22 november 2019

Vid LIFs styrelses möte den 15 november beslutade styrelsen att rekommendera föreningsstämman att läkemedelsföretaget Mylan tas in som ny medlem i LIF. Totalt har nu LIF 96 medlemmar, inklusive de adjungerade företag som är med i IML (Innovativa Mindre Life Science bolag) och i ASCRO (branschorganisationen för CRO-företag).

– Det är mycket glädjande att Mylan valt att söka medlemskap i LIF. Det är ett stort företag som tillhandahåller många viktiga läkemedel för den svenska hälso- och sjukvården, säger Anders Blanck, vd för LIF – de forskande läkemedelsföretagen.

Mylan är sedan tidigare medlemmar i FGL (Föreningen för Generiska Läkemedel och Biosimilarer) och får som medlem i LIF ytterligare en möjlighet till en fördjupad dialog i för Sveriges framtid viktiga frågor om hälso- och sjukvård.

Fakta om Mylan:

Mylan är ett globalt läkemedelsföretag som internationellt marknadsför över 7 500 produkter. Företaget har försäljning i över 165 länder och cirka 35 000 anställda. 2016 förvärvade Mylan svenska läkemedelsbolaget Meda. Mylan i Sverige erbjuder såväl receptbelagda som receptfria läkemedel, generika, kosttillskott, medicinska tillbehör och kosmetika.