LIF söker jurist med fokus på Life Science-frågor

25 april

Vi söker en erfaren jurist till en spännande ny tjänst inom LIF - de forskande läkemedelsföretagen. Läkemedelsindustriföreningen, är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. Vi företräder medlemsföretagen i för dem gemensamma och viktiga policyfrågor, och vi har nära och konstruktiv samverkan med politiska och administrativa beslutsfattare och vårdens olika aktörer. I många frågor samarbetar vi med den europeiska branschorganisationen EFPIA. Läkemedelsbranschen har ett omfattande egenåtgärdssystem för att upprätthålla hög etik och trovärdighet. I din roll kommer du att bidra med juridisk kompetens i verksamhetens arbete med komplexa och varierande frågor. Du får möjlighet att bredda dina kunskaper genom att driva och utveckla gemensamma branschfrågor tillsammans med våra medlemsföretag genom LIFs olika expertnätverk. LIF samarbetar idag med advokatbyrå DLA Piper, och du blir vår kontaktperson till deras experter. Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid.

Inom ditt ansvarsområde ingår bland annat att:

  • Ge råd och juridiskt stöd i LIFs löpande verksamhet
  • Vara juridisk expert till LIFs styrelse
  • Ansvara för de av LIFs Expertnätverk som hanterar Patent- och andra immaterialrättsliga frågor, Regulatoriska frågor samt frågor om Säkerhetsövervakning av läkemedel (farmakovigilans) och Good Distribution Practice (GDP).
  • Informera och ge råd till verksamheten i frågor om tillämpning av dataskyddsbestämmelser och vara LIFs personuppgiftsombud.
  • Vara sekreterare i Nämnden för bedömning av läkemedelsinformation (NBL).
  • Upprätta avtal, skriva remissvar etc.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har juristexamen och flera års arbetslivserfarenhet inom Life Science. Förutom goda allmänjuridiska kunskaper är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med läkemedelsjuridik, IP-frågor, marknadsrätt eller har erfarenhet från att arbeta som jurist inom statlig myndighet, regeringskansliet, statlig utredning och/eller Life Science-sektorn.

Att du är kommunikativ och har goda kunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav. Du känner dig helt trygg i rollen som juridisk rådgivare och är van att ha många kontaktytor både internt och externt.

LIF erbjuder:

  • Ett jobb för dig som är intresserad av läkemedelsjuridik och Life Science-frågor.
  • En arbetsplats där du möter många kvalificerade och varierande frågor och utmaningar.
  • En tjänst där du ofta arbetar självständigt men också nära kollegor som arbetar i en dynamisk och händelserik atmosfär.
  • Att arbeta med att förbättra livskvaliteten för alla patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla det svenska sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till, och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan till LIF, senast den 8 maj 2019.

Har du frågor kontakta Åsa Nilsson, telefon nr: 070-342 90 35.

Dina ansökningshandlingar - personligt brev och CV - skickar du till: asa.nilsson@lif.se. Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om LIF

Läkemedelsindustriföreningen är en branschorganisation som består av ca 90 medlemsföretag vilka tillsammans står som tillverkare av ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF Service AB (LIF) är dotterbolaget och företräder företagen i för dem gemensamma frågor och har därmed fortlöpande kontakter med för branschen viktiga myndigheter, organisationer och beslutsfattare.

LIF är vidare en serviceorganisation för sina medlemsföretag och informerar medlemmarna om utvecklingen inom viktiga områden genom att bevaka såväl vad som sker nationellt som internationellt och som kan påverka förutsättningar och arbetsförhållanden för deras verksamhet i Sverige. LIF:s verksamhet leds av dess styrelse och LIF:s kansli består av cirka 20 personer. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bland annat LIF.se, Fass.se och webbtidningen LIFe-time.se.