LIF söker Facility Manager

5 mars

Vi söker en Facility Manager till en ny spännande tjänst inom LIF - de forskande läkemedelsföretagen. Sedan två år tillbaka delar flera organisationer, stiftelser och företag lokaler mitt i Centrala Stockholm. Vi är cirka 80 personer på ca 2500 kvm. Alla arbetar mot ett gemensamt mål - att Sverige åter ska bli en ledande Life Science-nation. LIF driver även en ny konferensverksamhet, City Life, på samma adress. I rollen som Facility Manager kommer du att vara en nyckelperson med självständigt ansvar för drift och utveckling av våra nya lokaler och vår arbetsmiljö.

Inom ditt ansvarsområde ingår bland annat:

 • Att förbättra styrning och utveckling av stödfunktioner för en ökad effektivitet, med målsättningen att ständigt förbättra vår service till kärnverksamheten.
 • Att vara kontaktperson till våra underleverantörer, fastighetsägare, fastighetsförvaltare och IT-konsulter.
 • Att utveckla och effektivisera rutiner och processer samt driva underhålls- och förbättringsprojekt.
 • Att ansvara för säkerhetsrelaterade frågor och systematisk brandskyddsarbete, SBA.
 • Att kvalitetssäkra och följa upp rutiner och processer samt hantera akuta frågeställningar eller händelser relaterat till drift, underhåll och service.
 • Att analysera och göra ekonomiska uppföljningar av driftkostnaderna i nära samarbete med vår ekonomichef.
 • Att vara projektledare för interna projekt inom ditt ansvarsområde.
 • Att ansvara för att vår samlade arbetsmiljö är funktionell och effektiv.

Personliga egenskaper

Du är självgående, serviceinriktad och tycker om att tar ansvar för att strukturera upp uppgifter samt genomföra dem i linje med uppsatta mål. Du är van att arbeta "hands on", är operativ och kan ta tag i saker, både högt och lågt. Du kommer ha många kontakter både internt och externt varför din sociala kompetens är viktig.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det är meriterande om du har en akademisk examen inom fastighetsförvaltning, är utbildad Facility Manager eller motsvarande. Alternativt att du har arbetat med liknande uppgifter och på det sättet tillgodogjort dig den kompetens och erfarenhet som behövs. Du har även ett gediget intresse för IT-frågor. Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid.

LIF erbjuder:

 • Ett jobb för dig som är intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete.
 • En arbetsplats där du möter många varierande frågor och utmaningar.
 • En tjänst där du ofta arbetar självständigt men också nära kollegor som arbetar i en energisk och händelserik atmosfär.
 • Att arbeta i en miljö vars mål är att förbättra livskvaliteten för alla patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla det svenska sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till, och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan till LIF, senast den 23 mars 2018.

Har du frågor, kontakta Cecilia Kennerfalk, 0708 539 296. Din ansökningshandling- personligt brev och CV- skickar du till: Cecilia.Kennerfalk@lif.se. Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om LIF

Läkemedelsindustriföreningen är en branschorganisation som består av ca 90 medlemsföretag vilka tillsammans står som tillverkare av ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF Service AB (LIF) är dotterbolaget och företräder företagen i för dem gemensamma frågor och har därmed fortlöpande kontakter med för branschen viktiga myndigheter, organisationer och beslutsfattare.

LIF är vidare en serviceorganisation för sina medlemsföretag och informerar medlemmarna om utvecklingen inom viktiga områden genom att bevaka såväl vad som sker nationellt som internationellt och som kan påverka förutsättningar och arbetsförhållanden för deras verksamhet i Sverige. LIF:s verksamhet leds av dess styrelse och LIF:s kansli består av cirka 20 personer. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bland annat LIF.se, Fass.se och webbtidningen LIFe-time.se.