LIF söker en Administrativ assistent

14 mars

LIF söker en erfaren Administrativ assistent till en spännande tjänst inom LIF - de forskande läkemedelsföretagen. Läkemedelsindustriföreningen, är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. Vi företräder företagen i för dem gemensamma och viktiga policyfrågor, och vi har nära och konstruktiv samverkan med vårdens olika aktörer och med politiska och administrativa beslutsfattare. Rollen som Administrativ assistent innebär att du kommer att jobba som en stödfunktion till vårt kansli som idag består av cirka 20 personer. Du kommer även att arbeta som assistent till vår VD. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Inom ditt ansvarsområde ingår bland annat att:

 • Arbeta som VD-assistent
 • Att hantera remisser, skrivelser och brev
 • Att vara vår kontaktperson till vår resebokningsagent Egencia
 • Planera och koordinera möten, workshops och konferenser såväl nationellt som regionalt
 • Ge administrativt stöd inför styrelsemöten och föreningsstämma
 • Planera och koordinera LIFs utbildningsverksamhet, LIF Academy
 • Att ansvar för innehåll och publicering på LIFs Intranät
 • Att stödja LIFs kansli med administrativa uppgifter

Personliga egenskaper

Du är drivande, nyfiken, flexibel och är framförallt en operativ person som gärna arbetar såväl självständigt som i nära samarbete med kollegor och externa samarbetspartners.

Du är van att arbeta "hands on" och kan ta tag i saker, både högt och lågt. Du tycker det är roligt att stödja andra och eftersom du kommer att ha många kontakter såväl internt som externt ser vi att du har stor social kompetens och lätt att skapa goda och förtroendeingivande relationer med personer i din omgivning.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som idag arbetar som VD-assistent, Administrativ assistent eller som har arbetat minst 5-10 år i en liknande roll. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi utgår ifrån att du har lång erfarenhet av att planera, förbereda och genomföra möten och konferenser. Erfarenhet av webbpublicering i t.ex. EpiServer är meriterande.

LIF erbjuder:

 • Ett jobb för dig som är intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete.
 • En arbetsplats där du möter många varierande frågor och utmaningar.
 • En tjänst där du ofta arbetar självständigt men också nära kollegor som arbetar i en energisk och händelserik atmosfär.
 • Att arbeta i en miljö vars mål är att förbättra livskvaliteten för alla patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla det svenska sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till, och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan till LIF, senast den 6 april 2018.

Har du frågor, kontakta Cecilia Kennerfalk, 0708 539 296. Din ansökningshandling - personligt brev och CV - skickar du till: Cecilia.Kennerfalk@lif.se. Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om LIF

Läkemedelsindustriföreningen är en branschorganisation som består av ca 90 medlemsföretag vilka tillsammans står som tillverkare av ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF Service AB (LIF) är dotterbolaget och företräder företagen i för dem gemensamma frågor och har därmed fortlöpande kontakter med för branschen viktiga myndigheter, organisationer och beslutsfattare.

LIF är vidare en serviceorganisation för sina medlemsföretag och informerar medlemmarna om utvecklingen inom viktiga områden genom att bevaka såväl vad som sker nationellt som internationellt och som kan påverka förutsättningar och arbetsförhållanden för deras verksamhet i Sverige. LIF:s verksamhet leds av dess styrelse och LIF:s kansli består av cirka 20 personer. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bland annat LIF.se, Fass.se och webbtidningen LIFe-time.se.