LIF söker digital kommunikatör

16 april

LIF - de forskande läkemedelsföretagen söker en kommunikatör med digitalt fokus till ett omväxlande och spännande jobb inom ett viktigt samhällsområde. LIF är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. Vi företräder företagen i för dem gemensamma policyfrågor. Vi har nära och konstruktiv samverkan med vårdens olika aktörer och med politiska och administrativa beslutsfattare.

Vi söker dig som är en drivande, ansvarstagande och engagerad person som gillar operativt kommunikationsarbete. Du kan jobba såväl självständigt som tillsammans med kollegor eller externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har ett starkt intresse för samhällsfrågor och goda kunskaper om hur politiska processer fungerar på nationell och regional nivå. Du har goda kunskaper om medielandskapet samt förståelse för mediernas roll i samhället och för pressetiska frågeställningar.
  • Du har dokumenterat goda kunskaper om digital kommunikation och om sociala medier ur ett professionellt perspektiv. De har goda kunskaper om hur olika digitala plattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn kan utgöra effektiva verktyg för att nå specifika målgrupper. Du har god erfarenhet av professionellt arbete med dessa plattformar, bland annat för omvärldsförståelse.
  • Du är en skrivande person. Du är en vass skribent som är van vid att skriva såväl längre texter som att utforma korta effektiva budskap. Du är van vid att publicera digitalt. Du uttrycker dig väl på engelska i tal och skrift.
  • Du har erfarenhet av att ha arbetat proaktivt med medierelationer och med att bygga långsiktigt goda relationer med journalister.
  • Erfarenhet av operationellt arbete med webplatser är viktigt, både publicering och enklare förändring/utvecklingsdelar. Användning av Episerver är meriterande.
  • Erfarenhet av kommunikativt arbete inom hälso- och sjukvården eller inom Life Science-området är meriterande.
  • Vi förutsätter att du har akademisk utbildning inom journalistik, media och kommunikation eller motsvarande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

LIF erbjuder

  • En stimulerande arbetsplats med kunniga kollegor där du möter många varierande frågor och utmaningar.
  • Att få arbeta i en miljö vars mål är att förbättra livskvaliteten för patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan till LIF, senast den 14 maj 2018.

Har du frågor, kontakta Jonas Vikman. Din ansökningshandling - personligt brev och CV - skickar du till: jonas.vikman@lif.se

Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.