X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

LIF söker Compliance Officer

10 december 2018

Vi söker en driven och positiv person till en spännande tjänst som Compliance Officer inom LIF - de forskande läkemedelsföretagen. 

LIF är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. Vi företräder medlemsföretagen i för dem gemensamma och viktiga policyfrågor, och vi har nära och konstruktiv samverkan med politiska och administrativa beslutsfattare och vårdens olika aktörer. I många frågor samarbetar vi med den europeiska branschorganisationen EFPIA. Läkemedelsbranschen har ett omfattande egenåtgärdssystem för att upprätthålla hög etik och trovärdighet. Som LIFs Compliance Officer har Du det övergripande ansvaret för, och expertkunskapen om, Läkemedelsbranschens etiska regelverk, LER. I din roll kommer du att bidra med expertkompetens i verksamhetens arbete med komplexa och varierande frågor. Du får möjlighet att bredda dina kunskaper genom att driva och utveckla gemensamma branschfrågor tillsammans med dina kollegor och våra medlemsföretag genom LIFs olika expertnätverk. I rollen ingår även att vara ordförande i informationsgranskningsnämnden, IGN, samt LIFs representant i de internationella branschorganisationernas olika grupperingar som arbetar med etikfrågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Inom ditt ansvarsområde ingår bland annat:

 • Ordförande IGN
 • Kansliansvarig LIF Expertnätverk CO
 • EFPIA Ethics & Compliance Committee
 • EFPIA Codes Committee
 • IFPMA Ethics & Business Integrity Committee
 • Kontaktperson Läkemedelsakademin: IMA, VIMA, LIF-tenta
 • Föreläsningar på förfrågan samt IMA & VIMA
 • Rådgivning per telefon/mail
 • Kontakt och frågor från Press
 • Ge råd och stöd i LIFs löpande verksamhet

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har universitetsexamen och flera års arbetslivserfarenhet samt erfarenhet av läkemedelsbranschens etiska regelverk LER. Det är meriterande om du har erfarenhet av internationellt samarbete.

Vi söker en person med god etisk kompass som tycker om att vägleda och undervisa.

Att du är kommunikativ och har goda kunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav.

LIF erbjuder:

 • Ett jobb för dig som är intresserad av samhällsfrågor, med särskild inriktning mot läkemedelsbranschen och Life Science-frågor.
 • En arbetsplats där du möter många kvalificerade och varierande frågor och utmaningar.
 • En tjänst där du ofta arbetar självständigt men också med nära kollegor i en dynamisk och händelserik atmosfär.
 • Att arbeta med att förbättra livskvaliteten för alla patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla det svenska sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till, och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan till LIF, senast den 18 Januari 2019

Har du frågor kontakta Åsa Nilsson, telefon nr: 070 – 342 90 35. Dina ansökningshandlingar - personligt brev och CV - skickar du till: asa.nilsson@lif.se. Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Om LIF

Läkemedelsindustriföreningen är en branschorganisation som består av ca 90 medlemsföretag vilka tillsammans står som tillverkare av ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF Service AB (LIF) är dotterbolaget och företräder företagen i för dem gemensamma frågor och har därmed fortlöpande kontakter med för branschen viktiga myndigheter, organisationer och beslutsfattare.

LIF är vidare en serviceorganisation för sina medlemsföretag och informerar medlemmarna om utvecklingen inom viktiga områden genom att bevaka såväl vad som sker nationellt som internationellt och som kan påverka förutsättningar och arbetsförhållanden för deras verksamhet i Sverige. LIF:s verksamhet leds av dess styrelse och LIF:s kansli består av cirka 20 personer. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bland annat LIF.se, Fass.se och webbtidningen LIFe-time.se.