X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Coronakrisen visar på behovet av att kunna digitalisera kliniska prövningar

25 mars 2020

Flera olika medier har uppmärksammat att coronapandemin får fler patienter att välja digitala vårdcentraler, nätläkare eller andra digitala tjänster. I en intervju med Läkemedelsmarknaden konstaterar Karolina Antonov, analytiker på LIF att coronautbrottet också kan komma att påskynda utvecklingen av digitala kliniska prövningar.

- Situationen där vi har patienter som ingår i studier men nu uppmanas att inte besöka vården visar att vi har ett behov av att bli bättre på att både på att samla in och verifiera data digitalt. Men det visar också på behovet av att kunna distribuera läkemedel till hemmet för de patienter som ingår i en studie, något som vi lyft i flera olika utredningar och remissvar, säger Karolina Antonov.

Läs hela intervjun på Läkemedelsmarknaden:
https://www.insiktmedicin.se/articles/677754/2020-03-25-11-57-30-coronakrisen-stor-kliniska-provningar-behov-av-att-digitalisera-mer-

Foto på kontaktpersonen
Karolina Antonov Analyschef

HoS kvalitet och finansiering
Prissättning & subventionsfrågor
Statistik & RWD

Kontaktperson TLV, Vårdanalys, SBU