X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif söker en medicinsk rådgivare för policyarbete

12 januari

Vill du bidra till att lyfta fram värdet av läkemedel och medicinska innovationer? Tycker du att det vore intressant och meningsfullt att genom din medicinska expertis skapa förutsättningar för ett långsiktigt och högkvalitativt arbete för att utveckla relationerna med viktiga aktörer och därmed bidra till att Lif är en relevant partner till det svenska hälso- och sjukvårdssystemet? Då har vi ett jobb för dig! Vi söker en medicinsk rådgivare för policyarbete på Lif.

Den medicinska rådgivaren ingår i policygruppen och rapporterar till planeringschefen. Policygruppen består av ca 10 sakkunniga som ansvarar för omvärldsbevakning, policyutveckling, myndighetskontakter och påverkansarbete inom flera olika områden som t.ex. Market Access, Life Science, Digitalisering och Hälso- och sjukvårdssystemets utveckling. Tjänsten avser heltid och med placering på Lifs kontor på Sveavägen 63 i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

  • Agera expert inom det medicinska området och bidra genom kvalitetssäkring.
  • Ansvara för Lifs löpande kontakter med organisationerna inom den svenska kunskapsstyrningen och följa utvecklingen av riktlinjer, vårdprogram, vårdförlopp och andra kunskapsstöd för att stödja medlemsföretagens möjlighet att bidra till kvalitet i kunskapsunderlagen. Och i detta sammanhang ansvara för Lifs remissvar i samverkan med kollegorna på Lifs kansli och arbetsgrupper från medlemsföretag.
  • Ansvara för Lifs medicinska råd, Expertnätverk cancer och eventuellt andra terapigrupper med koppling till EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations).
  • Aktivt bidra genom att i samverkan med kommunikationsgruppen inom Lif ta initiativ och utveckla kommunikationsarbetet kring seminarieserien Forskningens fantastiska framsteg och andra kommunikationsaktiviteter.
  • Aktivt bidra och stödja både i det interna och externa i arbetet med utvecklingen och implementeringen av den nationella Life Science-strategin och precisionsmedicin samt delta i praktiskt projektarbete i närliggande externa projekt och initiativ.
  • Ansvara för omvärldsanalys och framtidsspaning och delta i EFPIAs arbete med “Pipeline Review”.
  • Bidra till att öka kunskapen och kvaliteten internt i samråd med kollegorna på Lifs kansli inom det medicinska området med fokus på utveckling av nya läkemedelsbehandlingar.
  • Företräda och agera ambassadör för den forskande läkemedelsbranschen.
  • Hålla egna föreläsningar inom det medicinska området och delta på externa möten.
  • Bidra i samverkan i det interna utvecklingsarbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som är läkare med erfarenhet från att arbeta praktiskt inom svensk hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du även har erfarenhet från arbete inom läkemedelsföretag, t.ex. som Medical Advisor eller Medical Scientific Liaison. Du har kunskap om svensk hälso- och sjukvård, Life Science-sektorn, läkemedelsbranschens villkor, läkemedelsföretagens verksamhet och en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya terapi- och sjukdomsområden. Du initierar och ansvarar för att genomföra dina åtaganden i rätt tid och med rätt kvalitet. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper vad avser skriftlig kommunikation inom det medicinska vetenskapsområdet.

Det är en stor fördel om du är disputerad inom ett relevant område och har kunskap om läkemedelsutveckling och dess berörda aktörer, organisationer samt regelverk. Även tidigare erfarenhet av att arbeta inom kunskapsstyrningen och erfarenheter av framtagande av riktlinjer är meriterande, liksom annan regional verksamhet.

Dina personliga egenskaper

Som person är du kvalitetsmedveten och arbetar noggrant mot en hög kvalitetsstandard. Du är kommunikativ och talar och skriver klart och välformulerat. Du upplevs trygg och naturlig och trivs med att prata inför andra. Du är relationsskapande, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och är bra på att skapa kontakter och underhåller relationer. Du har förmåga att framställa fakta och synpunkter på ett tydligt och övertygande sätt i syfte att påverka och att åstadkomma förändring. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du jobbar gärna i team och med en öppen och prestigelös inställning bidrar du till ett förtroendefullt och produktivt arbetsklimat.

Ytterligare information och ansökan

Den här rekryteringen görs i samarbete med Claire Wharton på PharmaRelations. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Claire via claire.wharton@pharmarelations.se.

Ansöker gör du via länken nedan senast 26:e januari. Urval sker löpande, så skicka din ansökan med cv och visa ditt intresse för tjänsten redan idag.

Ansök här