X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif välkomnar Läkemedelsverkets nya generaldirektör

18 februari 2021
Pratbubbla och texten Lif kommenterar

Björn Eriksson tar över som chef för Läkemedelsverket i mars. Närmast kommer han från posten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. Han har även en bakgrund inom läkemedelsbranschen och är disputerad hjärtläkare. – Vi ser fram emot en god dialog och konstruktivt samarbete för att tillsammans utveckla Sverige till en ledande Life Science-nation, säger Lifs vd Anders Blanck.

Läkemedelsverkets viktiga roll när det gäller framtagandet av och tillgängligheten till nya läkemedel har inte minst tydliggjorts under pandemin och godkännandet av de coronavaccin som nu rullas ut i landet. Framöver kommer myndigheten att vara en central part i förverkligandet av Life Science-strategin som ska göra Sverige till en konkurrenskraftig aktör på området.

Lifs vd Anders Blanck välkomnar utnämningen av Björn Eriksson.

– Det är en glad nyhet och vi gratulerar regeringen och socialminister Lena Hallengren till ett gott val. Björn Eriksson har en gedigen erfarenhet från både svensk hälso- och sjukvård och läkemedelsbranschen vilket gör honom till rätt person på rätt plats. Särskilt positivt är hans uttalade ambition att Läkemedelsverket ska bidra till utvecklingen av Life Science-sektorn som är så avgörande för svensk konkurrenskraft, innovation och hälsa. Myndigheten kommer ha en viktig roll att spela inom bland annat implementeringen av precisionsmedicin och ATMP, och för framtidens kliniska prövningar. Vi ser fram emot en god dialog och konstruktivt samarbete för att tillsammans utveckla Sverige till en ledande Life Science-nation.